Ghost Dog, Forest Whitaker

Uskoro novi film legendarnog reditelja Jima Jarmuscha

Film & Foto & TV Show Time

Jedan od najzanimljivijih, najprovokativnijih, ali i najkvalitetnijih holivudskih reditelja sadašnjice najavio je novi filmski projekt. Istina, stidljivo, ali nema sumnje da se u bliskoj budućnosti očekuje realizacija novog filma Jima Jarmuscha!

Reditelj koji je potpisao brojne sada već klasike, bilo da su u pitanju čak i prošlogodišnja drama ”Paterson” i cjelovečernji dokumentarac ”Gimme Danger” (o legendama punka, Iggy & The Stooges), te nešto raniji radovi poput ”Only Lovers Left Alive”, kao i oni baš stariji ”Night on Earth” ili ”Down by Law”, trebalo bi da uskoro stane iza kamera radi snimanja nastavka akcijskog triler hita iz 1999. godine – ”Ghost Dog: The Way of the Samurai”!

Iako nema detaljnijeg pojašnjenja, sa sigurnošću se može reći da će u njemu jednu, a možda i glavnu ulogu igrati Tilda Swinton.

Nema čak ni potvrde da će u glavnoj ulozi opet biti Forest Whitaker, ali ni slutnje hoće li se snimati igrani film, a ne TV serija. U svakom slučaju, ostaje nam da čekamo. Šta god da bude, sigurno je da će Jarmusch iznenaditi, kako samo on umije.

IgaBiva