Darko-Rundek-koncert, foto-Vanja-Keser

Najava: Rundekov ‘Apocalypso Now’ i u Sarajevu!

Muzika - regija Muzika BiH Show Time

Taman kada smo – zbog najave da Rundekova turneja povodom 20 godina kultnog albuma završnicu ima 16. 12. u Zagrebu – pomislili da će ovaj događaj zaobići BiH, agencija Panta Rhei objavljuje: Apocalypso Now zakazuje se za 17. 2. u sarajevskom Domu mladih.

Jedna od najatraktivnijih domaćih turneja u 2017. godini započela je 15. 6. koncertom na stadionu Tašmajdan u Beogradu, a četiri dana poslije nastavljena je izvedbom u okviru zagrebačkog festivala IN Music.

Iako je startni beogradski ‘live specijal’ u povodu 20 godina od izlaska kultnog albuma ”Apokalipso”, kojim je Darko Rundek otvorio solo karijeru, te objave slavljeničkog remasteriranog izdanja ”Apocalypso Now!”, privukao čak 10.000 ljudi, već tada je najavljeno da neće biti masovne turneje, nego će se koncerti održati u ograničenom broju gradova u regionu.

Rundek se sa ekipom još jednom ukazao u Beogradu, na Beer Festu 19. 8., i tada je ispred sebe imao fantastičnu masu od 80.000 gledalaca.

Ništa neobično – Rundek je jedna od onih mitskih pojava u našem rocku, a u izboru pjesama za turneju težište je postavljeno ne samo na slavljenički album nego i na sve značajne teme iz opusa, od Haustora do Cargo Tria. Dovoljno da svi koncerti, gdje god su bili izvedeni, budu rasprodati.

Poslije zakazanog još jednog susreta sa zagrebačkom publikom, 16. 12. u Domu sportova, do sada nisu bili objavljeni naredni koncerti.

Sve dok danas Kuća muzike i zabave Panta Rhei nije objelodanila: Rundek i ”Apocalypso Now” stižu i u Sarajevo, 17. 2. u Dom mladih. Detalje o prodaji ulaznica agencija će objaviti uskoro na svojim stranicama.