Honey Hahs

Honey Hahs, jedan od najmlađih sastava u svijetu

Glas.ba RTV Zanimljivo

Desetogodišnja Sylvie, 12-godišnja Robin i 15-godišnja Rowan Siddall su tri sestre iz Londona i kao Honey Hahs jedan su od najmlađih sastava u svijetu, što je medijima sasvim dovoljno da im posvete poveliku pažnju.

Niti će vas njihove autorske pjesme ostaviti bez daha, niti djevojčice žele postati slavne (‘We don’t want to get too massive’), ali industrija će vrlo lako učiniti svoje, samo ako publika zagrize.

Ovo je njihova priča uz video spot i najavu da će Honey Hahs 2018. objaviti svoj prvi album za izdavačku kuću Rough Trade.

Ovaj video smo snimile maminim telefonom po povratku s ljetovanja. Snimale smo u Bristolu, gdje naša baka živi, i obilazile okolne parkove i prodavnice što je bilo jako zabavno. Starica koja u jednom kadru jede višnje je zapravo naša baka koja nije bila baš oduševljena svojim pojavljivanjem, ali smo ipak uspjele da je nagovorimo da snimimo i kadar kada sa štapom u rukama ide po novine. I naša najmlađa sestra Freida se pojavljuju u spotu, a ni nju nije bilo lako ubijediti, ali nam se na kraju sviđa to što u spotu imamo i stare i mlade.