beba

Kakav karakter kod beba otkriva – horoskop za bebe?

Beba je beba je beba Glas.ba RTV Metropol

Odrasli ovan je entuzijast, bik je uporan i tvrdoglav, blizanac radoznao i prevrtljiv, rakovi su jako osjećajni, a odrasli lavovi obično pravi lideri. Je li tako i sa bebama ili imaju svoju ranu osobnost koja se kasnije mijenja?

BEBA OVAN

Bebe rođene u znaku ovna imaju snažan glas i čim dođu na svijet, svi moraju znati da je to baš on/ona. Svi morate biti spremni da budete u bolnici, da je vidite prvi. Svaki put će zaplakati toliko snažno i probuditi sve bebe u krevetićima, samo ako je gladna. Ne želi čekati ni minut. Kod kuće pripremite puno šarenih igračaka, po mogućnosti da zveckaju, jer beba ovan voli sve što je glasno. Drage mame, ako nemate dovoljno mlijeka, morate unaprijed kupovati hranu, da ne bi dolazile u situaciju kako nervozno trčite u apoteku, jer je beba gladna. I da, bebu ovna pustite da spava koliko želi.

BEBA BIK

Kada ova beba dođe na svijet, svi se rastope i svi su preumiljati, dok se ne dođe kući. Tada počinje luda zabava. Vaš mali bik voli mnogo spavati i nikako ga ne budite kada je vrijeme za mlijeko, jer on zna bolje od vas kada mu je vrijeme da jede. Voli lijep i mirišljav krevetić i ne dirajte njegove pelene ili igračke, jer on sve vidi i osjeća. Vjerujte da će odreagovati, buniti se i glasno plakati. Beba bik voli muziku, pa joj puštajte dječije pjesmice, uspavanku, a ponekad možete i klasičnu muziku, jer se tako odmara, a i prija za zdravlje.

BEBA BLIZANAC

Beba blizanac je upravo ono što sam naziv znaka kaže. Jedan blizanac je miran, dobar, spava, pojede sve što mu da mama, dok je onaj drugi vragolan, ne prestaje sa mahanjem ručica, pokušava nešto da kaže i onda kada to ne može, rasplače se sa osmijehom na licu. Najbolje je da ga pratite i kada je najmirniji da ga nahranite. Nikako to ne činite dok se pokušava razmotati iz pelene, jer on već tada sebe vidi kako igra na nekom sportskom terenu ili je zabavljač u nekom klubu. Bebama blizancima često pričajte, puštajte im audio bajke i ne ostavljajte ih same, jer nećete izdržati toliko neprestano plakanje.

beba

BEBA RAK

Ja hoću samo moju mamu pored sebe i nikoga više… i baš me briga za tatu, baku, djeda, sestru, brata, jer mama je sve – to je beba Rak. I kada ugleda ovaj svijet, zna i osjeća svoju majku. Zna da je ona jedina njegova, prava zvijezda vodilja. A, mama kao svaka mama i ona se umori, pa ne može toliku količinu emocija da pretoči u zagrljaj i poljubce, što će mali rak itekako osjetiti, a kazna je: nespavanje noću, plakanje, grčevi u stomaku, ne uzimanje vode, ne uzimanje mlijeka u dovoljnoj količini. Jedini lijek je da je naslonite na grudi, ne morate joj pjevati ili pričati, ali je jako važno da imate pozitivne misli tog momenta, jer je rak intuitivan znak i sve osjeća oko sebe.

BEBA LAV

Kada mali lav dolazi na svijet u kući mora biti veliko slavlje. Obično se to radi dva, tri mjeseca prije njegovog rođenja, tako da on već u stomaku dobija impuls važnosti njegovog dolaska na svijet. Jer, kako će mali kralj doći nego u velikom stilu. Kada beba lav ugleda ovaj svijet, nije važno da li je mama tu, važno je da on svima pokaže da je zdrav, jak, da ima mišiće, nogama udara pelenu, a vjerovatno će se noću izvući iz tih krpica koje ga toliko stežu. I nema bebe koja stoji pravo sa uzdignutom glavom, dok je nosite kroz kuću. Kada je kupate, obavezno sve igračke stavite u kadicu i spremite se da vam otpadnu ruke od nosanja i uspavljivanja.

BEBA DJEVICA

Mnogi će se prevariti ako misle da je ovo mirna beba. Možda na samom početku, ali kako dani idu, ona pokazuje koliko je energična i koliko voli biti u društvu. Vaša beba djevica voli čisto kao i većina beba, ali nemojte da vas iznenadi, što ona neće plakati ako joj je pelena puna. Jer ona od čiste pelene, više voli osjetiti da ste u njenoj blizini, da čuje zvuk vašeg hoda i glasa, te da čuje lupkanje šerpice dok joj grijete mlijeko. Vjerovatno će i ona pokušati nešto da vam kaže, a na vama je da je smirit, na način da je držite za ručicu i tako pružite sigurnost.

beba

BEBA VAGA

E sad, moramo biti pažljivi. Obično još od samog početka trudnoće, postoje stroga pravila. Prvo pravilo je način ishrane, zatim spavanje na vrijeme, ustajanje rano ujutro, šetnja preko dana, čitanje nekog laganog štiva, popodnevna kafica sa prijateljicama…e tako se spremite da će i vaša beba vaga, voljeti te slatke rituale i sve pored mame i sve sa mamom. Isto tako, morat će te po sat vremena da budite vašu bebicu, kako bi je nahranili i dok se vi nervirate, ona će da spava i spava i spava, dok joj tiho šapućete budi se…ne, ne, nema ništa od toga, ona i dalje spava. Kako beba vaga raste, bit će mnogo vezana za majku i sve što može pratiti i učiti, biti će isto kao kod mame, način ishrane, spavanje, ustajanje, šetnja, druženje i tako do kraja svijeta.

BEBA ŠKORPIJA

Kako kažu drevni astrolozi, evo jednog posebnog znaka, mališana koji ima tako jako tijelo pri rođenju, da ga ništa ne može slomiti. Bebe škorpije su nesalomive, ali pazite se. One će biti tako mirne, premirne i taman kada se totalno opustite, spremite se na fajt. Nisu kao beba lav, da se ritaju samo nogama, tu su uključene i šake, pa već imate u najavi nekog karatistu ili džudistu. I nije kao beba vaga, da je budite kako bi jela, vi morate uvijek imati dobru količinu hrane da je pored redovnog dojenje, dohranjujete. Jako rano će prohodati i dobro pazite da se ne povrijedi prilikom trčanja kroz stan ili na igralištu. Imat će te burnog malog škorpiona, koji izrasta u vrlo samosvjesno biće, pa se može desiti da sudbinski rano, zbog škole ili posla, napusti svoj primarni dom i porodicu.

BEBA STRIJELAC

Doktori kažu da se u ovom znaku rađaju bebe topdžije. Znajte, kada se rodi mali strijelac, ako išta voli na svijetu je da jede sve što mu se donese. Ako nemate dovoljno mlijeka, slobodno ga miješajte sa vodom, nema veze, nije strašno, jer je najvažnije da beba strijelac napuni stomak. Kada je mali i u obdaništu, vrlo rado će od drugara uzeti užinu, kada oni ne mogu pojesti. Od malih nogu će tražiti priznanje i veliku pažnju, a ukoliko to propustite, znajte da će svaku novu igračku razmontirati, odmah. Još jedna interesantna činjenica je, da voli gužvu, buku i ljude. Kada vam dođu gosti, nema potrebe da zatvarate vrata od sobe, jer bebi strijelcu ne smeta ni buka, ni muzika, ni glasan razgovor, pa čak ni dim cigarete, jer je on svakako budući menadžer nekog restorana, kafića ili veliki sportista.

beba, horoskop za bebe

BEBA JARAC

Beba jarac jedina djeluje starije od svih beba. Obično se kaže da su stari kad su mladi, a mladi kad ostare. Ima istine, jer se ipak rađaju kada završavamo godinu i dočekujemo novu. Vaša beba jarac će imati lijepu kožu i biti dugo, dugo mlada, kada drugi mladi budu starili. Beba jarac je poslušna, ponekad povučena i stidljiva, tako da neće sama tražiti hranu dok joj sami ne ponudite, a dugo može i da ne pije vode. Voli čuvati svoje igračke, a kada poraste voljet će i svoj ormarić sa stvarima, kojem ne smije prići niko osim mame. Jarčevi od malena vole osmijeh, a to zadržavaju i u starosti, tako da će te ih teško prepoznati. Na bebu jarca nikako ne vičite, jer će vas upamtiti i vrlo je osvetoljubiva. Voli muziku i zato, puštajte je od samog jutra.

BEBA VODOLIJA

Kada se porodite i vidite vašu bebu vodoliju, ona će vas čudno pogledati , kao da vam na samom početku kaže: da li si ti moja mama? I tako, spremite se da vam cijelog života mala, a kasnije i velika vodilija kontrira, jer za nju uvijek radite nešto pogrešno, pogrešan smijer ili pravac. Mala vodolija je zahtjevna, rijetko kad joj se nešto sviđa, a ako joj se ne svidi prostor u koji ste ga doveli u goste, spremite se na veliko plakanje i kući će te prije nego što ste došli. Ne voli bake i djedove koji joj stalno iznad glave mašu i pričaju. Ako vidite da se rita i da je nervozna, znajte da želi biti sama. Poštujte želje bebe vodolije od malena, jer što bude starija biti će buntovnija i uvijek tražiti svoju slobodu i mir, bez pretjeranog sufliranja, jer u suprotnom budite spremni na igranje fudbala u stanu ili dovođenja mnogo drugara, pa će vam privatne žurke biti svakodnevica. Dobro povedite računa, da bebu vodoliju od kolijevke usmjeravate ka nauci, da joj dadnete neki moderan mobitel, a kada poraste, najbolji kompjuter.

BEBA RIBA

Kažu, ribe su posljednji znak i sigurno se sve gasi sa njima, ali varate se. To je zatišje pred buru. Beba riba kada dolazi na svijet je topla, mirna, tiha, jedva i da zaplače, pa se majka pita šta joj je. Zašto ne viče na sav glas, barem kada je gladna? Ribe se od rođenja spremaju za veliku misiju i nije njihovo da troše energiju na neko vikanje, ritanje po cijelu noć i dan u pelenama, osim ako imaju neki vatreni podznak. Beba riba voli toplo prije svega, voli svoj jastuk, dekicu, plišane igračke. Voli spavati s njima, jer često sanja i priča u snu, tako da će te sve saznati. Najviše voli da joj pričate bajke, a ako je djevojčica, omiljena priča joj je Pepeljuga, nesretna mala djevojčica kasnije djevojka, koja je morala čistiti i biti u sjenci maćehe i njenih kćerki, a dobra vila joj pomaže da osvoji princa. Tako će vaša mala riba djevojčica, slijediti taj primjer i u svom životu kada poraste, dok će dječak riba tražiti zvuk gitare, voljeti poeziju, pjevati i kasnije pisati svoja djela. Ribe iscjeljuju oproštajem, toplim riječima, muzikom, a kad porastu rock and rollom.

beba