leo_vatra_foto_by_medvid_produkcija

Pjesmom ‘Vatra’ najavljen novi bh. mjuzikl ‘Most’

Muzika BiH Saznajem Show Time

Amir Kazić Leo, jedan od izvođača najavne pjesme, u mjuziklu će biti autor nekoliko songova, za libreto je zadužena popularna sarajevska spisateljica Indira Sorguč Kučuk, a režiser je Splićanin Nedan Glavan.

Uz objavu pjesme ”Vatra”, koju izvode popularni bh. pop pjevač Amir Kazić Leo i riječka glazbenica, članica Opere HNK Ivana pl. Zajca, Vivien Galletta, doznajemo prve detalje o mjuziklu u pripremi, pod nazivom ”Most”.

‘Mjuzikl govori o neodobravanoj ljubavi dvoje mladih u Mostaru prije početka međuetničkih sukoba u tom gradu, za vrijeme sukoba, te nakon njih. Akteri takvog odnosa potječu iz dviju obitelji različitih nacionalnih i vjerskih sredina, različitih svjetonazora. Uz fascinantni Stari most kao paradigmu spajanja različitih, a tako sličnih ljudskih civilizacija, ova priča želi potvrditi da iskrena ljubav može pobijediti sve što joj se nađe na putu, prebroditi sve primitivne prepreke, te pokazati da različiti svjetonazori zapravo ne mogu biti prepreka njezinoj realizaciji.’, otkriva Leo uz premijeru prve pjesme iz mjuzikla.

Po najavi, libreto budućeg mjuzikla piše jedna od trenutno najistaknutijih BiH spisateljica i autorica više kazališnih hit predstava Indira Sorguč Kučuk. Dugogodišnja sarajevska novinarka, publicistkinja, te priređivačica i urednica nekoliko knjiga najširoj javnosti je uglavnom poznata po bestseleru ”Ja, mahaluša”, po kojem je urađena popularna predstava.

Režije se prihvatio Nenad Glavan, rođen u Splitu, koji je studirao izvedbene umjetnosti u Rimu, na La Sapienzi, te diplomirao filmsku režiju, magistrirao i digitalnu režiju, a primljen je 2011. na doktorski studij digitalnih izvedbenih tehnologija.

Autori svih muzičkih tema u mjuziklu ”Kosa” još nisu otkriveni, osim da će upravo Leo biti autor nekoliko autohtonih melodija, specifičnih za prostor Bosne i Hercegovine, kao i da će pjevati i glumiti u ovom, kako se čini, intrigantnom projektu.