Zeljko Bebek

Željko Bebek završio snimanje novog albuma

Muzika - regija Muzika BiH Show Time

Ovih je dana Željko Bebek završio snimanje svog novog studijskog albuma čiji se izlazak očekuje u prvoj polovini septembra, što će biti njegovo prvo izdanje poslije pet godina.

Album je najavljen singlovima „Prvak svijeta“, „Ja po kafanama“ i „Ono nešto naše“ i upravo po ovom zadnjem nazvan je i novi album.

Pjesma „Ja po kafanama“, pak, proglašena je hitom godine u zabavnoj glazbi na nedavnoj dodijeli nagrada Cesarica, pa publika na novom albumu očekuje cijeni niz uspješnica.

Iz pjevača stoji jaka autorska ekipa koju čine Branimir Mihaljević, Fayo, Nenad Ninčević, Darko Bakić, Antonija Šola i Mario Mihaljević, a s posebnim nestrpljenjem očekuje se predstavljanje pjesme „Ako voliš ovu ženu“ koju Bebek pjeva s Oliverom Dragojevićem, što je vrlo interesantan duet dva pjevača karakterističnih i prepoznatljivih vokala.

Inače, prije tri godine Croatia Records je obilježila Bebekov jubilej četverostrukim izdanjem „Antologija – Bebek – 40 godina“ i podsjetila publiku na njegovu impresivnu solo karijeru, ali i na dane kad je legendarno Bijelo dugme bilo na vrhuncu svoje popularnosti. Antologijsko izdanje sadrži četiri CDa na kojima se nalaze hitovi Bijelog dugmeta iz vremena kad je Bebek bio pjevač, a sve pjesme remasterirane su u Abbey Road studiju u Londonu.

Drugi i treći CD sadrže sve hitove Bebekove solo karijere kao što su “Sinoć sam pola kafane popio”, “Da je sreće bilo”, “Šta je meni ovo trebalo”, “Tijana”, ali i uspješnice s posljednjeg albuma “Gdje sam bio, s kim sam pio”, “Ožiljak” i “Kaldrma”. Na posljednjem, četvrtom CD-u, našle su se Bebekove suradnje s Halidom Bešlićem (“Da zna zora”), Alkom Vuicom (“Ako odeš”), Severinom (“Rastajem se od života”), Crvenom jabukom (“Kletva”), Varaždinskim tamburaškim orkestrom i Zagrebačkom filharmonijom.