Ilma Karahmet

BiH pop muzika od danas ima novo veliko poglavlje

Muzika BiH Show Time

Ilma Karahmet. Imala je tek 13 godina kada je bez daha ostavila i žiri i publiku X faktora. Danas još nije punoljetna, ali je dovoljno sazrela da počne raditi na ozbiljnoj karijeri i nju otvara pjesmom ”Ne zovi me tugo” poznatog sarajevskog autora Amila Loje.

Ilma je, dakle, kao 13-ogodišnjakinja 2013. godine nastupila na X Factoru i nije mogla izabrati zahtjevniju pjesmu od balade ”Ima jedan svijet” grupe Stijene, u interpretaciji jedne od najimpresivnijih pjevačica ovih prostora, Zorice Kondža.

Energija i Ilmin glas, ništa manje impresivan, bili su jedna od senzacija tog regionalnog pjevačkog takmičenja, a mediji su tada zabilježili da je žiri ostao bez daha i publika bila frenetično oduševljena.

Četiri godine kasnije, Ilma Karahmet iz Kiseljaka nadomak Sarajeva još nije punoljetna, ali – rasterećena slave koja ju je pratila kao djevojčurak – danas je predstavila pjesmu ”Ne zovi me tugo”, koju je za nju napisao jedan od najboljih novih autora u BIH, sarajevski kompozitor, klavijaturista I producent Amil Lojo.

U zadnjih desetak godina radio je sa brojnim zvijezdama, među kojima su Massimo, Amel Ćurić, Igor Vukojević, Armin Muzaferija, Dženan Lpončarević i brojni drugi, pa njegovo prihvaćanje Ilminog talenta, kao i od strane izdavačke kuće Menart, znači da je mlada pjevačica na najboljem putu da počne graditi ozbiljnu karijeru.

Video spot za pjesmu ”Ne zovi me tugo” sniman je u bajkovitom ambijentu vodopada Kravice na rijeci Trebižat kod Ljubuškog i dijelom u Mostaru, te u vizualnom smislu dodatno ističe ljepotu glasa buduće pop zvijezde.