Đorđe Miljenović

Nove pjesme: od ‘preporuka’ do ‘zaobići’

Muzika - regija Show Time

Izvođači i izdavači dodali su gas, intenzivno izbacujući pjesme pred uobičajeno sušno ljeto, nudeći ih sve kao ‘osvježenje za sunčane dane’. Možda bi to i bile da neke nemaju jadno video uprizorenje.

Od desetak singlova, izdvojili smo tri i počinjemo sa novim brojem što ga izbacuje ‘novi’ Đorđe Miljenović (Wikluh Sky), koji je otvorio svoju novu muzičku fazu s rock bendom i potpuno drugačijim zvukom.

Poslije nekoliko odgađanja, 29. 6. bi se trebala pojaviti čak dva njegova albuma, Sam pao, sam se ubio i Amovi, a sa potonjeg smo dobili singl Umirem ti na rukama. Nije najreprezentativniji među već poznatim temama (poslušati blues ”Nisam dobro”), ali može dobiti preporuku.

Marko Vukes početkom godine je napustio all-inclusive grupu Joy i započeo samostalnu pjevačku karijeru (iako ima stalni prateći bend pretencioznog naziva Share Love With Others), a već se predstavio s par singlova.

Najnoviji je “Nebo gori“, pjesma koju su mu napisali mladi gitarista Ivan Zečić i Robert Domitrović (Teška industrija). Ništa novo u stilu pop balada, u kojem je parametre postavio, recimo Karan, ali Vukes pjeva uvjerljivo i pjesma vam neće smetati kao neobavezna zvučna kulisa.

Splitski nepretenciozni ‘partijanerski’ duo (sviramo sve, rap, reggae, dance, italo disco, euro house, synt-pop!) Kuzme & Shaka Zulu u svojoj 25-godišnjoj karijeri imali su dosta vedrih komada – rani hit ”Party (ruke gore)” – pa je njihova nova pjesma privukla pažnju već zbog naslova: ”Vratit ću se funku”.

Nije pretenciozna i autor Saša Kuzmić – Kuzma ponudio je prigodni sezonski standard, koji može proći također kao zvučna kulisa na plaži, ali nikako za gledanje. Tako jeftin i besmislen spot ne bi prošao ni s druge strane muzičke tarabe.