Ninoslav Tiki Dobrijević

Moj stav: Pa, dragi moji (lijeni) bendovi…!

Brbljaonica Muzika - regija Muzika BiH Show Time

Ninoslav Tiki Dobrijević je poznati banjalučki muzički producent i vlasnik tonskog studija Digital Boyler, te koncertni majstor tona na brojnim velikim turnejama i osvrće se na internetsku pasivnost mnogih mladih bendova.

Listam jutros ove Fejsbuke, kliknem tu i tamo i ne mogu da ne primjetim nešto.

Već dva mjeseca (ako sam dobro upratio) traje poziv za autorske bendove koji žele svirati na jednom regionalnom festivalu u usponu (na kojem su headlineri Hladno pivo, Rambo Amadeus, Bad Copy, Riblja čorba, Brkovi, Ritam nereda, ali se ne održava u metropoli, napomena redakcije).

Koncipiran po principu top liste, gdje svako ko posjeti stranicu može dati svoj glas jednom u 24 sata. I sad ja razmišljam nešto. Nek’ prosječan bend broji 4 člana. Glasanje traje 60 dana. Prostim množenjem dolazimo do cifre od 240 glasova. Samo od strane članova benda.

I onda bacim pogled na listu. Od 28 prijavljenih bendova čak 21 (dvadeset i jedan) imaju manje od 200 glasova!!!

Pa dragi moji bendovi… Ajd’ se zapitajte! Zbog čega bi neko glasao za vas kada ni sami ne vjerujete u to što radite?!? Kada se vama samima nije dalo da jednom dnevno kliknete na pjesmu svog benda!?

Šta kažete? Loša medijska podrška, nema dobrog studija, publika ima loš ukus, Masoni, Židovi i CIA? Hoće li biti da je tako?

Ninoslav Tiki Dobrijević