Zdravko Bajan - Kao stranac

Ne znate za Bajana, ali često pjevušite njegove hit pjesme!

Muzika - regija Show Time

Nazivaju ga ‘samozatajnim’, što će reći da mu do medijske popularnosti nije stalo, ali ne prestaje pisati zarazne, plesne i ljetne hitove, pa nam s dolaskom sunca nudi novi. Riječ je o splitskom autoru Zdravku Bajana i novom singlu ”Kao stranac”.

Zdravko Bajan radi na svom trećem albumu i proteklih mjeseci najavio ga je singlovima ”Žena kentaur” i ”Vibra”, koju je kreirao s Borisom Hrepićem – Hrepom (ex Daleka obala), autorom muzike i teksta, dok je aranžman Bajanovo djelo.

Ako vam ime ovog autora još ne ‘zvoni’, dovoljno je spomenuti samo dvije njegove pjesme, ”Lijep i sunčan dan” i ”Ludo zaljubljen”, a hitovi su postali nakon što ih je na svoje albume uvrstio Neno Belan.

Obje su, međutim, bile udarni brojevi prvog Bajanovog albuma ”Fantom ljubavi”, a razlog da ih on sam nije učinio popularnima skriva se o činjenici – album je 1991. izdao sarajevski Diskoton, a uskoro je buknuo rat, u kojem je ta diskografska kuća uništena, pa je izdanje prekrio zaborav.

zdravko bajan photo by Robert Matic

Drugi album pod nazivom ”Izgubljene vrpce” objavljuje Croatia Records, 1995. godine, i na njemu su sa prvijenca ponovljene Sunčan dan, Ludo zaljubljen, Uspomene, Fantom ljubavi, Sjećaš li se, Vlak i Jugo.

Čak 22 godine poslije Bajan, eto, radi na trećem albumu, koji će se pojaviti pod etiketom Dallas Recordsa.

Najnoviji singl ”Kao stranac”, uz vide spot koji je jučer objavljen na You Tube kanalu, poput prethodnih pokazuje autorovu pozitivnu energiju koja prati cijeli njegov opus, uz prepoznatljivi zvuk i ritmove mediteranskog pop-rock ugođaja.

Redatelj videospota, Marko Petrić, je Bajanovu ‘priču o putu’ pretočio u retro ambijent koji će sigurno probuditi nostalgiju publike.

Foto: Robert Matić