Revolution - dubioza kolektiv

Revolution najavljuje: Dubioza kolektiv, Rudimental, LTJ Bukem…

Muzika - svijet Show Time

Treće izdanje Revolution festivala u rumunskom Temišvaru, kao zagrijavanje pred Exit, od 1. do 3. juna na desetak bina predstavlja niz atraktivnih izvođača drum’n’bass, reggae, latino i elektronskog zvuka.

Prošlogodišnje izdanje Revolutiona okupilo je više od 15.000 posjetilaca, što je dovoljan razlog za njegovo razvijanje, pa festival ove godine nudi jedan dodatni dan i novi format koji uključuje radionice za sve uzraste, zonu za igranje djece i odraslih, panele, cirkuske predstave i after party sadržaje.

Koncertne zone čine Music Guru main stage i Xtreme zone, a tu će ove godine nastupiti Dubioza kolektiv, koja je nasatupila na na prvoj Revoluciji 2015., zatim Eluveitie (CH), GBH (UK), Infected Rain (MOL), Bleed Someone Dry (ITA), Last Hope (BUL) i još niz drugih bendova čije će konačni popis uskoro biti objavljen.

Revolution-festival

Elektronci se pojavljuju na čak četiri bine, od Music Guru main stagea koji će ugostiti fenomenalni Rudimental (DJ set) i Sigalin izvanredan karnevalski show, a u ovom dijelu programa su još Dubfire,  Lee Burridge, Priku, Mahony, Dobrikan i mnogi drugi.

Ljubitelje drum’n’bass zvuka očekuju legendarni LTJ Bukem, britanski duo Delta Heavy, duo Gojira & Planet H iz Rumonije, dok će rave odjekivati u Gaia Trance zoni, a jungle mania se nastavlja na Drum’n’Bass stageu.

Continental Drifts, organizatori koji stoje iza čuvenog Glastonberijevog Shangri – La Hell stagea, u partnerstvu sa Revolution festivalom predstavljaju zonu LUNATICA Revolucionarni Grad Ludila, dakle mjesto različitih umjetničkih zona, dnevnih i noćnih cirkuskih predstava, te čak četiri muzičke bine, Zion Love reggae zonu, Cubalkan (za latino ritmove), Scart i Continental Drifts.