Demofest

Fenomenalnih 471 bend u konkurenciji za 10. Demofest!

Muzika BiH Show Time

Na konkurs banjalučkog Demofesta, koji je okončan prije nekoliko dana, ove godine je stigla je čak 471 prijava demo bendova iz BiH (80), Crne Gore (7), Hrvatske (128), Makedonije (15), Slovenije (33) i Srbije (208).

Obilježavajući za naše prilike vrlo značajan jubilej, deseto izdanje festivala, organizator najavljuje da će čak 50 demo bendova dobiti priliku da se takmiči za nagrade.

Iz Demofesta podsjećaju da će se 30 bendova, koje odabere žiri, takmičiti na glavnoj bini “Basstion”. S druge strane, još 20 bendova, koji će svoje muzičko umijeće prikazati na “Beton” bini smještenoj na ljetnoj pozornici tvrđave Kastel, bira isključivo muzički urednik te bine, čije će ime naknadno biti otkriveno.

“Vikend smo proveli u razvrstavanju prijava, a sada je na žiriju da u narednih nekoliko mjeseci pomno presluša sve pristigle materijale”, navode iz Demofesta i dodaju da će rezultati konkursa i imena članova žirija biti poznati u junu te objavljeni na web stranici i zvaničnoj Facebook stranici festivala.

Deseti Demofest će biti izveden od 20. do 22. jula na tvrđavi Kastel u Banjaluci, a do sada potvrđeni izvođači su Dubioza kolektiv, Lačni Franz, Edo Maajka, Bad Copy, Freemasons, Funkerman, a tu je i lokalna podrška bendova Sopot, Shanghai Street Fight i Važno obavještenje.