Oliver i Gibonni

Prvi Porini dodijeljeni prije centralne live ceremonije

Muzika - regija Show Time

Trofeje su, prije dodjele nagrada u kategorijama koje su producenti izabrali za live TV prijenos, dobili Oliver & Gibonni, Matija Dedić, Elemental, Detour, Mia Dimšić i kompilacija ”Karlovačko RockOff 2016”.

Uoči televizijskog prijenosa dodjele hrvatske diskografske nagrade Porin iz splitske Spaladium Arene, dodijeljene su statue u 21 kategoriji i najviše kipića, po tri, dobili su album “Familija” Olivera i Gibonnija te Matija Dedić.

Album splitskih muzičara nagradu je dobio za ”Najbolji album pop glazbe” (zanimljivo je da ova kategorija nije uključena u centralnu ceremoniju), dok je Oliverova pjesma ”Gdje to piše?”s tog albuma nagrađena u dvije kategorije, za produkciju i aranžman koje je dobio Elvis Stanić.

Jazz pijanist Matija Dedić nagrade je dobio za ”Najbolji koncertni album”, a to je “Matija svira Arsena – Live in ZKM”, pjesma s tog albuma Ni ti ni ja dobila je trofej za ”Najbolju instrumentalnu izvedbu”, a Dedić i Šimun Matišić statuu su dobili za ”Najbolju izvedbu jazz glazbe” i skladbu Fortune smiles.

Elementalov album “Tijelo” dobio je nagradu u kategoriji ”Najbolji album alternativne i klupske glazbe” te za” Najbolje likovno oblikovanje”, koje su napravili Miron Milić i Dušan Jungić, a rock izdanje “Karlovačko RockOff 2016. izabran je za ”Najbolji album s raznim izvođačima”.

Od ostalih dobitnika tu je zagrebački bend Detour, koji je dobio Porin za ”Najbolju izvedbu grupe s vokalom”, a ”Najbolji video broj” ima Mia Dimšić za skladbu Život nije siv u režiji Borisa Sekulića. Saksofonist Igor Geržina i njegov album “Bucket list” nagrađen je za ”Najbolji instrumentalni album”, a najbolju snimku ima Filip Vidović za The show must go on u izvedbi 2Cellosa.