animirani

Poziv autorima – uradite muziku za kratki animirani film

Film & Foto & TV Show Time

Zanimljiv poziv putem AMUS-a stiže muzičkim autorima: uradite originalnu muziku za jedan animirani film, uz mogućnost novčane nagrade za tri najbolja djela.

Agencija Megaron-Athens Concert Hall i Animasyros International Animation Festival +Agora iz Grčke otvorili su originalan konkurs za autore muzike koje žele potaknuti da stvaraju filmsku muziku.

Sa idejom ‘razvoja kreativnosti i povezanosti muzike i videa’, pozivaju sve zainteresirane autore iz našeg regiona da komponiraju autentičnu muziku za animirani film ”The Leaf of the Poplar” grčke autorice Irini Vianelli, koji je inspiriran istoimenom pjesmom Giorgosa Seferisa, a koja na bitan i osjetljiv način obrađuje temu izbjeglica.

Kratki film (3,48 min) već ima originalnu muziku i pokupio je nekoliko festivalskih nagrada, no organizatori konkursa žele na ovaj simboličan način svim zainteresiranim muzičkim autorima otvoriti mogućnost da se okušaju u stvaranju filmske muzike.

Radovi se mogu dostaviti na prijenosnom hardware disku ili USB-u. Poslije javne projekcije, 17. 5. 2017., žiri će proglasiti tri najbolja rada i nagraditi ih iznosom od 800 eura za prvo mjesto, 600 eura za drugo i 400 eura za treće.

Jedan aplikant može prijaviti samo jedno djelo, a radovi se do 19. 4. dostavljaju na adresu: Athens Concert Hall, c/o Patrikianou Pinelopi, Vassil. Sofias & Kokkali, Athens 11521 Greece (s naznakom ‘za Međunarodno takmičenje animirane filmske muzike’.

Više informacija možete pronaći na linku, a film bez muzičke podloge je priložen u videu.