Organizam-bend

Nova imena region-scene: Organizam

Muzika - regija Show Time

Rock & electronic bend Organizam objavio je singl i spot “Kosmos” sa svog predstojećeg prvog albuma “Intergalaktički cirkus”, koji će se se narednih mjeseci kompletirati nakon sukcesivnog pojavljivanja svih video singlova.

Organizam je autorski bend iz Beograda, koji svoj muzički žanr naziva ‘eklektik’, a riječ je o rocku u kombinaciji sa elektronikom uz široku upotrebu matrica.

Okupili su se sredinom 2011., ali kao vrijeme rođenja su upisali početak naredne godine, kada su dobili ime i počeli raditi prve pjesme, uglavnom punk, ska, reggae i hc stila sa psihodeličnom notom.

Prvi javni nastup su imali na festivalu Prnjavorstock 2012. (priču o ovom jedinstvenom i zanimljivom ‘festivalu na njivi’ vidjela je publika prvog bh. Festivala dokumentarnog muzičkog filma ”dokuMfest” 2016.).

rock grupa Organizam

Početkom 2015. Organizam već intenzivno svira u Beogradu, Gornjem Milanovcu, Požegi, Užicu… i u aprilu iste godine ulazi u studio ATTIC i započinje snimati svoj prvi album “Intergalaktički cirkus“, za koji je određeno deset pjesama.

Prvi singl “Hjuman” predstavljen je u septembru 2015. uz neobičan spot, snimljen u vlastitoj produkciji i urađen tehnikom pozorišta sjenki, a onda je slijedio “Okean” (april 2016.) i nastupi na dva značajna festivala – OK Fest na Tjentištu te kragujevački Arsenal Fest.

Na ovom potonjem Organizam je pobijedio u okviru takmičenja demo bendova i kao nagradu dobio snimanje spota u festivalskoj produkciji, a rezultat toga je video singl “Kosmos“, objavljen 20. februara 2017.

Aktuelna postava Organizma je: Ivan Bošković (vokal, gitara), Bogdan Obradović (matrice, semplovi, frula, back vokal), Igor Šćepanović (bas) i Radosav Tijosavljević (bubanj).