SFF Sarajevo, zvijezde

Novi programi, nove lokacije i novi format SFF-a 2017

Film & Foto & TV Show Time

Predstojeće 23. izdanje Sarajevo Film Festivala će biti unaprijeđeno u nekoliko segmenata, što će stvoriti dodatnu vrijednost za filmske profesionalce, ali još i više za širu publiku.

Bazirajući se na stalnom razvoju svih prethodnih izdanja, Direkcija Festivala odlučila je da ostvari čak tri noviteta u vezi za ovogodišnjim SFF-om, koji će biti priređen od 11. do 18. avgusta 2017.

Dakle, ove godine se pokreće novi takmičarski program – Studentski film za regionalne filmske škole i akademije. Program će predstavljati završetak punog kruga aktivnosti kojima Festival otkriva, podržava i promoviše regionalne autore.

Zatim, SFF će predstaviti i dvije nove lokacije: House of Shorts, namijenjen autorima, studentima i filmskim profesionalcima koji žele imati potpuni uvid u kratki film, te Pozorište mladih koje će biti okupljalište za publiku Dječijeg programa i TeenArene. Također, najatraktivnija festivalska lokacija, Ljetno kino, koje svake večeri okuplja oko 3.000 gledalaca, u 23. izdanju Festivala će dobiti novo ruho i zablistati u novom sjaju, omogućujući publici još impresivnije iskustvo gledanja filmova pod zvijezdama.

Napokon, najveća festivalska smotra u regionu dalje usmjerava snage na jačanje sinergije između postojećih segmenata – program, industrija (CineLink Industry Days) i edukacija (Talents Sarajevo). Sva tri segmenta će biti čvrsto integrisana i paralelno realizovana tokom prvih 7 dana Festivala. Posljednji dan Festivala će biti rezervisan za reprize najuspješnijih ostvarenja (nagrade oficijelnog žirija i nagrade publike) u atmosferi kreiranoj za potpuno uživanje u filmu.