Rolling Stones u Sarajevu

Rolling Stonesi u Sarajevu u ljeto 2017 ?!!

Muzika BiH Show Time

Sarajevo bi ovog ljeta moglo biti domaćin najveće svjetske rock atrakcije, Rolling Stonesa, što bi bio i najveći muzički spektakl u BiH ikada, objavio je večeras Dnevni avaz u internetskom izdanju.

Redakcija ovog lista tvrdi da su organizatori iz jedne sarajevske agencije, koja još ne želi otkriti svoj identitet, najprije željeli da koncert bude održan na stadionu Koševo, no procjenjuju da bi njegov kapacitet bio premali, pa se razmatra ideja da bude priređen na Bjelašnici, na jednom od prirodnih platoa ove planine, gdje bi se moglo smjestiti i više od 100.000 ljudi.

Da bi sve to moglo biti izvjesno, potrebno je najprije dobiti bankovnu garanciju koju traži menadžment Stonesa, a koja iznosi pet miliona eura i, navodno, to se već rješava s jednom od velikih banaka koja već godinama ima ekspoziture u BiH.

Bude li postignut dogovor o gostovanju Rolling Stonesa, Sarajevo bi bilo jedini njihov domaćin u regionu, jer je menadžment grupe još prošle godine uputio ponude prema mogućim organizatorima u BiH, ne razmatrajući centre poput Beograda i Zagreba, obzirom da je bend u ovim gradovima već svirao.

Kao jedan od argumenata izvjesnosti ove priče, Avaz objavljuje i faksimil dokumenta o počasnom pokroviteljstvu Grada Sarajeva, koji je potpisao gradonačelnik Ivo Komšić – sa zanimljivom stavkom da to ne podrazumijeva nikakve finansijske obaveze.

faksimil