Mirko Šenkovski Geronimo

Formira se prva BiH rock super-grupa!

Muzika - regija Muzika BiH Show Time

Mirko Šenkovski aka Geronimo okuplja novi za sada bezimeni rock bend, u koji će biti uključeno nekoliko vrsnih instrumentalista i koji počinje snimati album sa nizom gostiju, od Tife do Zorana Predina.

Jedan od najplodnijih muzičkih autora u BiH, u čijem opusu je blizu 250 pjesma, a istovremeno i nakontroverznijih – jer pjesme radi i za druge pjevače svih žanrova, od folk zvijezde Halida Bešlića do rokera Tife, a prateće vokale je pjevao na nizu izdanja, među ostalima na Gibonnijevom ”Mirakulu” – sprema se za još jedno posebno poglavlje u karijeri.

Već uveliko okuplja sastav u koji ulaze vrsni gitaristi Dragomir Herendić Dragianni (iz Zabranjenog pušenja) i Emir Hot (gitare), klavijaturista Igor Matković (Crena jabuka), basista Zvjezdan Marjanović (po vokaciji jazz muzičar) i bubnjar Damir Bumbar Sinanović (ex Southern Storm i The Loudest Silence).

Riječ je, dakle, o prvoj rock super-grupi u BiH i uskoro bi trebao biti snimljen njihov prvi prvi singl radnog naslova “Kad padnu mostovi”. U izjavi koju prenosi Faktor, Geronimo najavljuju da u pjesmi gostuje nekoliko regionalnih rock zvijezda, Mladen Vojičić Tifa, Zele Lipovača, Kiki Lesendrić, Zoran Predin i Toni Janković.

Originalna prva snimka predratnog Mirkovog benda Geronimo: