Napravili ste kolač i gorite od želje da ga narežete, ali je kolač prevruć – e, pa, zagrijte nož kojim ćete ga rezati.
Kolač vam se raspao pri rezanju. Ne očajavajte. Komade kolača rasporedite u prikladne zdjelice, ukrasite voćem, šlagom, likerom ili sirupom, dobro ohladite i dobili ste sasvim novu i originalnu poslasticu.
Ukoliko vam se biskvitni kolač presušio, napravite nešto slično. Izmrvite ga, rasporedite u zdjelice ili čaše, napravite neku finu kremu i – preko toga nanesite šlag.
Pri rezanju torte nož uvijek umačite u vodu, a ukoliko režete kremaste kolače (torte), nož morate umakati u toplu vodu.
Ako vruću čokoladu za slastice kombinirate sa drugim sastojcima, vodite računa da i oni moraju biti iste temperature.
Otopljena čokolada može se stvrdnuti i ponovno otopiti, ali vodite računa da će pri svakom sljedećem topljenju biti sve gušća.
Idealna temperatura tijesta za valjanje je 12°C.