Dome slatki dome Metropol

Uradi sam: šarmantne police za knjige

Polica za knjige

Dragi kreativci, ne morate angažovati stolara da biste napravili police za knjige po mjeri vašeg prostora. Mi vam predlažemo nekoliko kreativnih ideja, koje uz malo vještine i volje možete sami napraviti. Prije svega ovo će biti dekorativan, ali i praktičan poduhvat jer se možete riješiti kako nereda, tako i stvari koje želite reciklirati. Za ovo vam je potreban alat koji već imate u kući, malo drveta, tiplova i žice.

Polica za knjige, ljestve kao ukras

  1. Ljestve kao ukras

Nevjerovatno je da i stare ljestve mogu biti ukras u domu i veoma praktične police za knjige. Dva para ljestvi postavite jedne pored drugih tako da stoje normalno ili ih možete okrenuti naopako, ali ih u tom slučaju trebate pričvrstiti tiplovima za zid. Daske ili šperploču trebate postaviti tako da budu na stepenicama, što omogućava čvrstinu vaše nove police. Ljestve možete okačiti na zid i vodoravno široko otvorene, tako da prekrivaju jedan ćošak prostorije. Preporučujemo da iskoristite stare ljestve, pa čak i one isprskane farbom jer će djelovati veoma dekorativno, a dobit će te mnogo mjesta za smještanje knjiga, slika, ukrasa…

Vintage polica

  1. Vintage polica

Vintage stolić za kafu na nevjerovatan način možete iskoristiti kao policu za knjige. Jedan ili dva identična stolića presjecite na pola i zatim ih pričvrstite za zid, a za to vam je potreban cirkular ili električna testera. Kada izmjerite stolić i presječete ga na pola, šmirgl papirom poravnajte i izjednačite ivice. Nemojte zaboraviti prefarbati stolić bojom po želji, kako bi mu dali svježinu. Dva dijela stola stavite jedan na drugi i pričvrstite ekserima, a polica će djelovati potpuno originalno i neponovljivo.

Viseća polica

  1. Viseća mini polica

Za one malo manje površine ova mini polica će biti idealno rješenje, a podjednako je elegantna kao i oni veći poduhvati. Brižljivo napravljeni detalji, učinit će ovu kožno drvenu policu jedinstvenom. Izradite je od bijelog drveta, te pričvrstite kožnim kaiševima i mesinganim vijcima. Na kraju ivice police obojite srebrnim sprejem i tako je učinite elegantnom i profinjenom. Kaiševe pričvrstite na zid, pa drvenu policu lijepo upakujte i okačite da visi.

Palete kao polica

  1. Nezaobilazne palete

I za ovu svrhu možete iskoristiti praktične palete. Obradite ih i ofarbajte po želji, mada i one neobrađene djeluju lijepo i bez mnogo muke će te ih učiniti korisnim. Dovoljno je samo da povežete police jednu za drugu i dobro ih pričvrstite na zid.

Polica za ljubitelje sporta

  1. Polica za ljubitelje sporta

Oni koji vole skejt ova polica će oduševiti. Dva stara skejtborda povežite sa po dva metalna držača, ali ne zaboravite prije toga skinuti točkiće. Pričvrstite ih na zid i dekorišite po želji.

 

Ostavi komentar