FENA Novost: Drljača i Dautbegović u ponedjeljak otvaraju ‘Dječiju nedjelju’

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-10-02 12:14:39

Drljača i Dautbegović u ponedjeljak otvaraju ‘Dječiju nedjelju’

SARAJEVO, 2. oktobra (FENA) – Federalni ministar rada i socijalne politike Vesko Drljača i ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo Amela Dautbegović u ponedjeljak, 3. oktobra u Sarajevu otvorit će manifestaciju “Dječija nedelja” u Federaciji BiH.

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike je, kao i svake godine, donijelo Program obilježavanja “Dječije nedelje” u FBiH za 2016. godinu, a koja se ove godine obilježava od 3. do 9. oktobra.

Cilj ovog programa je podsticanje i organiziranje kulturno-obrazovnih, rekreativnih i drugih mjera i akcija za unapređenje brige o djeci u Federciji BiH, s tim da će kantonalnim programima biti organizovane raznovrsne aktivnosti od predškolskih i školskih ustanova, kulturnih institucija, socijalnih i zdravstvenih ustanova i NVO koje u svom radu pokreću nove incijative i programe za zadovoljavanje potreba djece.

Ove godine centralna manifestacija bit će upriličena u “Majčinom selu” Bijakovići 17. susretima i sportskim takmičenjima djece bez roditeljskog staranja smještene u dječijim selima i ustanovama socijalne zaštite. Ovi tradicionalni susreti bit će održani od 7. do 9. oktobra uz podršku Federalnog ministarstva rada i socijalne politike i Ministarstva zdravstva, rada i socijalne politike Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike u sklopu programskih aktivnosti obilježavanja Dječije nedelje za 2016. godinu, u saradnji s JP BH Pošta, planira izdavanje prigodne poštanske marke na temu i motiv “Dječija nedelja – Sretno dijete”, s datumom izdavanja 3. oktobra, što bi označilo i otvaranje obilježavanja Dječije nedelje za 2016. godinu u FBiH.

Ceremonija promocije dječije poštanske marke i otvaranja “Dječije nedelje” za 2016. bit će održana u saradnji s Ministarstvom za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS, u JU “Dom za djecu bez roditeljskog staranja” Sarajevo, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

(FENA) H.D.