Četiri super-zvijezde na drugom Banja Luka Festu

Koncerti Muzika - regija Show Time

Banja Luka Fest, kao novi open-air spektakl u BiH, u julu ove godine će imati tek drugo izdanje, a već se svrstava u vrh regionalne produkcije.

Festivala će biti priređen na znamenitoj banjalučkoj tvrđavi Kastel, od 6. do 9. jula/srpnja i u četiri večeri publika će gledati i slušati velike zvijezde jednu za drugom.

BanjaLukaFest2022

Banja Luka Fest otvaraju Bajaga i Instruktori, koji će 6. 7. izvesti ”koncert za rock grupu, orkestar i hor”. Riječ je o programu koji je popularni bend osmislio 2019. i njime obilježio 35 godina svoje karijere, a fantastična orkestarska izvedba 35 najvećih hitova oduševila je publiku na beogradskoj premijeri. Zahvaljujući banjalučkom organizatoru, prvi put će i publika u BiH vidjeti ovaj spektakl.

Drugoga dana festivala, 7. 7. na Kastelu pjeva još jedna vanvremenska muzička diva, Josipa Lisac, sa presjekom hitova iz prebogate karijere, dok će treće večeri pjevati svjetski poznata španska pop zvijezda Luz Casal, koja se pročula po čuvenim temama iz filmova Pedra Almodovara.

Završnica 9. 7. donosi svjetsku premijeru još jednog posebnog projekta – koncerta “Zdravko Čolić Symphonic” i naslov kazuje da će se pjevač pred banjalučkom publikom pojaviti u pratnji simfonijskog orkestra. Pedeset muzičara čine sjajni instrumentalnisti novosadskog Big benda i orkestra opere SNP Novi Sad, dok aranžmane Čolićevih pop klasika u novom ruhu potpisuje dirigent Fedor Vrtačnik, što će i ovaj koncert ućiniti nedoživljenim spektaklom.

“Sretni smo da smo uspjeli da pozicioniramo Banja Luka Fest kao jednu od najznačajnijih muzičkih manifestacija u ovom dijelu regiona. Sigurna sam da ćemo i ove godine vrhunskom produkcijom i programom uspjeti da pošaljemo još snažniju poruku iz Banja Luke, kao mjesta dobrih susreta”, kaže Biljana Čigoja, direktor Banja Luka Fest-a.

Evo podsjetnika na atmosferu premijernog Banja Luka Festa.