https://www.glas.ba/wp-content/uploads/2019/04/Osnivanje-zaduzbine-Milan-Mladenović-foto-Željka-Dimić-7.jpg

Rundek, Gile i Remi članovi žirija Nagrade Milan Mladenović 

Muzika - regija Show Time

Nakon prošlogodišnjeg ustanovljavanja regionalne  Nagrade Milan Mladenović, fondacija koja se bavi umjetničkom zaostavštinom kultnog rock autora objavljuje da su Darko Rundek, Srđan Gojković Gile i Mirela Priselac Remi izabrani za žiri koji će odlučivati o dobitnicima nagrade mladim autorima u ovoj godini.

Dobitnik prve Nagrade Milan Mladenović za 2019. je beogradska grupa Artan Lili, a među 12 finalnih kandidata koji su se prijavili na autorski konkurs, bili su kakanjsko-zenička kantautorica Emina Bajtarević Vimoksha i sarajevska alternativna autorica Lana Kostić Lakiko.

Ovogodišnji konkurs će biti otvoren od 1. do 30. 6. i svi detalji će u to vrijeme biti dostupni na zvaničnoj stranici Zadužbine Milan Mladenović.

Izbor dobitnika i dosjela nagrade tradicionalno se obavlja na Milanov rođendan, 21. 9.

Fondacija objavljuje i da će, kao dio njene stalne aktivnosti, a u partnerstvu sa Croatia Recordsom, biti objavljeno remasterirano reizdanje zajedničkog albuma albuma Milana Mladenovića i Mitra Subotića Sube, ”Angel’s Breath”, koje će u digitalnom i CD formatu biti dostupno od 29. 5., dok će idućeg mjeseca izaći i kao LP.

Pored toga, u toku je zajednički projekt Zadužbine Milana Mladenovića i Narodne biblioteke Srbije koji ima za cilj da se u NBS uredi spomen-soba Milana Mladenovića, kao stalna izložbena postavka dokumenata, knjiga, rukopisa, plakata, fotografija, audio i video materijala, te osobnih predmeta Milana Mladenovića.