Hard rock blues atrakcija Lord Bishop Rocks ponovo u BiH uz sarajevski Foxy Head

Koncerti Muzika BiH Show Time

Drezdenski energični trio ili sex-funk-rock atrakcija, kako ih nazivaju, u zadnjih desetak godina su u  BiH nastupili četiri puta, a na novom pojavljivanju prati ih sarajevska blues rock uzdanica Foxy Head.

Muzika Lorda Bishopa je vrlo energični spoj hard rocka, funka, bluesa i punka u retro maniru, a sve uzore i temelje pokazali su na svom zadnjem albumu ”Heavy 10” iz 2018. godine, na kojem su snimili vlastita tumačenja klasika rocka poput ”Jumpin’ Jack Flash”, ”Paranoid”, Hey Joe”, ”My Generation” i ”Whole Lotta Love”.

Prethodni album, autorski ”Motörfunk” (2014.), međutim, donio im je unikatni opis njihovog stila – Hendrixian motorfunk.

U Sarajevu su prvi put svirali 2008. godine i relativno čestim dolascima imaju svoju lokalnu bazu fanova, koja će uskoro opet uživati u njihovoj iznimnoj energiji.

Prije toga, Lord Bishop Rocks 20. 2. 2020. sviraju u Lukavcu, a prije njih na sceni će biti sarajevski Foxy Head, odlični blues rock bend koji je u kratko vrijeme privukao veliku pažnju, najprije vrlo originalnim izvedbama svjetskih rock standarda, a sada već i s autorskim pjesmama koje će se uskoro pojaviti na njihovom albumu prvijencu, praćenim i dokumentarnim filmom koji je sniman na njihovim koncertnim putovanjima po BiH.

Susret Lorda Bishopa sa sarajevskom publikom zakazan je za 22. 2 u klubu Underground, gdje će s njima na sceni ponovo biti Foxy Head, a uvod u show će činiti nastupi još tri sarajevska benda, punk rock trija S.P.U.K., metal kolektiva Radarska kontrola i jednog od najnovijih imena lokalne scene, indie post punk sastava Individua, koji će se predstaviti s autorskim materijalom.

Foxy Head