Nova imena region scene: Mrave brojim (žanr nepoznati, Rijeka)

Muzika - regija Novi na sceni Show Time

Pokret za očuvanje digniteta popularne glazbene i ine kulture navodi se kao opis novog riječkog muzičkog kolektiva koji svoj naziv Mrave brojim smatra stanjem duha.

Brojanje mrava nije ništa drugo nego izazov bez kraja (i bez konačnog rezultata), no upravo u tome bi se mogao naslutiti motiv za prvu – a valjda i buduće pjesme – za ”Moje pleme”, za koju riječki bend kaže da je o ljudima koji su u sučevoj nadoknadi ugasili perilicu na programu “Ispiranje mozga” i probudili se. Jer buđenje ljudi jeste izazov bez kraja.

Mrave je okupio Gospođo Pitomi i iza tog pseudonima krije se osebujni riječki glazbenik Zoran Klasić, član prve postave ”najbrutalnije hrvatske rocck grupe” Grč te dugogodišnji član grupe Let 3. Osim njega posvećenu ekipu čine Zoki Oktava, Sunce Mamino i Gospodin Morski.

U spotu za pjesmu ”Moje pleme” korišteni su kadrovi fantastičnog performansa velikog broja sudionika okupljenog oko grupe umjetnika 1000 Gestalten iz Hamburga. Performans je izveden u sklopu protesta za vrijeme održavanja Summita G20  u Hamburgu 2017 godine.  Uz dopuštenje 1000 Gestalten i pod dirigentskom palicom redatelja Igora Modrića ujedinjena su 2 potpuno različita umjetnička projekta u jedan novi, što je na kraju rezultiralo neobičnim spotom.