New Power Generation celebrating Prince u Ljubljani, Zagrebu i Beogradu

Koncerti Show Time

The New Power Generation, bend koji je Princea pratio više od 20 godina, nastupa u ljubljanskom kinu Šiška 14. 12., potom u zagrebačkoj Tvornici 15. 12. te na dva uzastopna koncerta u beogradskom klubu Bitefartcafe, 16. i 17. 12.

The NPG je sam Prince proglasio najboljim bendom na svijetu i kada takav epitet dolazi od muzičara koji se smatra jednim od najvećih u pop kulturi 20. stoljeća, sasvim je jasno da se radi o posebnoj muzičkoj ekipi.

Nakon što je Prince preminuo u aprilu 2016. godine, članovi njegovog pratećeg benda su nastupili na velikom petosatnom tribute koncertu u oktobru iste godine, predvođeni klavijaturistom Morrisom Hayesom, koji je bio i Princeova desna ruka i muzički direktor benda.

Prince je bio poznat po svojim nastupima uživo zahvaljujući i odličnoj sviračkoj ekipi iza njega, pa su live svirke ono što je adut New Power Generationa.

Setlistu koncerata u Ljubljani, Zagrebu i Beogradu čine pjesme poput ‘Diamonds and Pearls,’ ‘Get Off’, ‘Cream’ ‘7,’ i  ‘Sexy MF’  ali i brojevi koje je Prince snimio prije NPG ere kao  ‘1999,’ ‘Let’s Go Crazy’, ‘Pop Life’, ‘Sign O’ The Times’, ‘Purple Rain’, ‘U Got The Look’ i ‘Kiss’.