Noc teatra

Noć teatra – 16. novembra pozorišna magija u cijeloj BiH

Cooltura Gledam

Noć teatra ove se godine održava 16. 11. u 11 država Starog kontinenta i u ovom jedinstvenom događaju iz naše regije sudjeluju Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Hrvatska, Slovenija i Srbija.

Bosanskohercegovački koordinator Noći teatra deseti put je Bosansko narodno pozorište Zenica i na današnjoj konferenciji za medije o o ovogodišnjem programu govorili su koordinatorica 10. noći teatra BiH Merima Handanović i izvršni producent Manifestacije Denis Krdžalić.

Kako je objavila Handanović, idućeg utorka, 16. novembra, Noć teatra će biti izvedena u 14 gradova i 19 sudionika je priredilo ukupno 26 programa.

Prijavljeni su učesnici iz Banje Luke, Brčkog, Bugojna, Kaknja, Konjica, Laktaša, Mostara, Sarajeva, Srebrenika, Travnika, Tuzle, Vlasenice, Trebinja i Zenice. Pored 10 teatarskih predstava, u ovim gradovima će biti upriličene promocije knjiga, otvorenja izložbi i festivala, kao i online-teatarska izložbe.

Kako je istaknuo Krdžalić, centralna manifestacija Noći teatra će biti upriličena u Zenici gdje će biti premijerno izvedena predstava ”Othello“ Williama Shakespearea, u režiji Nine Nikolić i u koprodukciji Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, Makedonskog narodnog teatra Skoplje i Peripetija produkcije Skoplje.

Na narednoj stranici objavljujemo cjelokupni program Noći teatra u svim BiH gradovima.