Ida Prester

Četvrta šansa za Idu Prester – poslije tri benda počinje kao solistica  

Muzika - regija Show Time

Nakon 15 godina u bendovskim formatima (Lollobrigida, MAiKA, Frau Casio), Ida Prester odlučila se na samostalni put, učinivši prvi korak s prvom autorskom pjesmom ”Šansa”.

Dosta je bilo skrivanja iza raznih imena i pseudonima, vrijeme je da pokažem što mogu sama. Kud puklo da puklo. U pripremi je album za koji sam napisala svu glazbu, tekstove i sada je sve puno nježnije, suptilnije. Lollobrigida je prvenstveno punk band, izrazito brzog ritma, uz koju skačete, a Idu ćete baš voljeti slušati, nadam se. – izjavila je Prester.

Ida Prester ima sindrom vječne djevojčice zajebane sorte, vrlo originalno je zagrebačku pjevačicu opisao Anđelo Jurkas, a temelji takvom viđenju su njena zaigranost, spontanost, živost i duh jedne ”šašavice” – da parafraziramo Idinu tvrdnu da je ”Šansa” pjesma za sve one šašavce i šašavice koji su nas propustili.

Odluku da sa solo karijerom uradi nešto drugačije, ilustrira i podatak da Presterova svoju novu fazu neće samo autorski uzeti u svoje ruke, već će još album(e) objavljivati samostalno, pod vlastitom etiketom.