Mi Vida, Rockmark 2019

Mi Vida, intimno i sexy u zanimljivoj minimalističkoj kombinaciji

Koncerti Muzika - regija Show Time

U utorak 29.10. u Rockmarku je nastupio zagrebački duo Mi Vida, kojeg čine kantautorica Vida Manestar, ex-preteći vokal u Elementalu, i Stanislav Kovačić, muzičar koji je svirao sa Stampedom, Darkom Rundekom, Hladnim pivom…

Singlom ”Probaj me uzeti“ predstavili su se u proljeće prošle godine, a onda su uslijedile ”Jugo noćas“, ”Ispod mesa“ i najnovja ”Sexy“, objavljena prije nekoliko dana, a sve su uvod u skorašnji debitantski album.

Osim osebujnog glazbenog iskustva, Mi Vida je početak samostalnog muzičkog putovanja kreirala kao zanimljivu kombinaciju vokala, ukulelea i violončela.

Možda to zvuči neobično i asketski, no ovaj mini koncert u Rockmarku pokazao je da to uživo zvuči jako dobro, odlično. Vida dominira svojim na momente sentimentalnim vokalom, istovremeno svirajući ukulele, dok violončelo pod Stanislavovim prstima ili nadopunjuje melodijsku liniju ili stvarajući nekakav drugi muzički sloj pojačava crtu sentimenta ili pak oponira. A same pjesme odišu sentimentom, britkošću ili pak propituju (ljubav, odnose).

Mi Vida – za sladokusce… i skeptike!

Tekst i fotografije: Darko Marić