Rock Opera

Spektakularna novosadska Rock Opera stiže na prvo BiH gostovanje

Gledam Muzika - regija Muzika BiH Show Time

Sjajni muzičari Opere Srpskog Narodnog Pozorišta i Novosadski Big Bend u proljeće 2018. su premijerno izveli Rock Operu, za koju se na svakom narednom nastupu tražila karta više, a za 15. 11. najavljeno je prvo gostovanje u BiH, u dvorani Borik u Banja Luci.

Dvadesetak antologijskih rock pjesama iz repertoara grupa Led Zeppelin, Deep Purple, Queen, Beatles, Pink Floyd, Van Halen, The Doors i drugih u izvedbi 120 muzičara i aranžmanima čiji je klasičarski temelj pomiješan sa rockom, jazzom, bluesom i popom – to je Rock Opera koju su u proljeće 2018. kreirali sjajni muzičari Opere Srpskog Narodnog Pozorišta i Novosadski Big Bend pod dirigentskom palicom Fedora Vrtačnika.

Od tada, za svaki njihov nastup tražila se karta više, a vrhunac je bio spektakl u avgustu ove godine na Belgrade Beer Festu, gdje je u Rock Operi uživalo više od 100.000 ljudi.

Rock Opera

Dva novosadska muzička kolektiva, objedinjeni pod nazivom Pop’s Orchestra, pripremili su nove aranžmane svjetskih rock hitova, uz napomenu da je zvuk još čvršći i sa još više emocija nego na dosadašnjim nastupima u Novom Sadu, Beogradu i Nišu.

Program Rock Opera 2 premijeru će imati 20. 11. 2019. u Novom Sadu, a već 28. 11. se izvodi u beogradskom Sava Centru, no danas je objavljena najava o ekskluzivnom ‘poklonu’ banjalučkoj publici, koja će sympho-rock spektakl vidjeti 15. novembra u dvorani Borik.

U standardnoj vokalnoj postavi Rock Opere su Jelena Gavrilović, Danka Adamov, Renata Starović Petošević, Dragana Keler, Zoran Šandorov, Nikola Mijić, Mattia Zanatta i članovi Hora opere SNP-a, a organizator banjalučke izvedbe najavljuje ”neka sasvim nova muzička iznenađenja i poslastice’’.