Променили „плочу” – црвено месо сада не шкоди здрављу

Kratke Vijesti

Ново истраживање које каже да црвено и прерађено месо вероватно није штетно за људско здравље подстакло је на реакцију стручњаке који и даље сматрају да га треба конзумирати што мање. Светска здравствена организација (WHO) црвено и прерађено месо класификује као канцерогено, а здравствена удружења широм света људима препоручују смањење њиховог уноса како би смањили ризик од оболења од рака, јавља британски Гардијан. Људи који дневно поједу 900 грама црвеног или прерађеног меса требало би да ту количину смање на 700 грама, сматра водеће британско медицинско удружење. Поред штетног утицаја који има на људско здравље, конзумација црвеног меса директно је повезана и са загађењем животне средине и климатским променама због емисије стаклене баште насталих као последица

Saznaj više: https://ift.tt/2nefKFf