Exodus_image

HTC Exodus 1 proširuje zaštitu privatnosti i sigurnosti za korisnike

21. vijek Internet

HTC Exodus 1, predstavljen na nedavno održanom svjetskom sajmu komunikacija u Barceloni, prvi je smartphone koji je izgrađen za novi decentralizirani internet.

Sve je intenzivniji pokret koji kao prioritet postavlja zaštitu privatnosti i sigurnosti podataka, a koji je uzrokovan skepticizmom prema tome kako velike tehnološke kompanije koriste naše podatke, dodajuću uz to i neizvjesnost o tome koliko su oni zapravo zaštićeni.

Decentralizirani web će omogućiti korisnicima da zaštite i osiguraju vlastite podatke pružajući transparentnije usluge unutar iste generacije, uklanjajući posrednike koji su imali koristi od čuvanja naših podataka.

Sada smo u mogućnosti posjedovati vlastiti profil i pripadajuću digitalnu imovinu na različitim platformama, pa čak dobiti i poticaj za dijeljenje pažljivije odabranih informacija. Ovaj decentralizirani pokret će napraviti revoluciju u načinu na koji upravljamo podacima drugih ljudi, te će omogućiti stvaranje novih poslovnih modela koji se ne oslanjaju na pohranu i iskorištavanje informacija korisnika.

Charles Hamel, šef kripto operatora u pretraživaču Opera, kaže: “Nalazimo se na početku nove generacije weba, gdje će nove decentralizirane usluge izazvati status quo. HTC i Opera su donijeli hrabru odluku da budu prvi koji će ubrzati i omogućiti tu transformaciju. Vrlo smo ponosni na saradnju s EXODUS-om i zajedno definiramo novi standard za upotrebljivost i sigurnost kripta.”

Exodus_image1