New songs around the world… Justin, Drake, Børns, Fall Out Boy…

Muzika - svijet Show Time

Borns: God Save Our Young Blood

Garrett Clark Borns je 26-godišnji američki indie/psychedelic pop, alter-rock pjevač i autor koji se potpisuje kao BØRNS i najpoznatiji je po pjesmi ”Electric Love” sa debitantskog albuma ”Dopamine” (2015.).

Ovaj samozvani futuristički član Beach Boysa prije desetak dana je objavio drugi album ”Blue Madonna” sa kojeg je skinut prvi singl ”God Save Our Young Blood”, sa američkom pop pjevačiom Lanom Del Rey kao gošćom.)

Fall Out Boy: Wilson

Američki rock bend Fall Out Boy je, tri godine poslije hvaljenog albuma ”American Beauty/American Psycho”, u istom terminu, 19. 1., objavio sedmi studijski album ‘M A N I A’, praćen singlom ”Wilson”.

Prethodnik je drmao top listama i ostvario platinastu prodaju, ali prve recenzije novog izdanja govore o osrednjem izdanju.

Axwell & Ingrosso: Dreamer

Axwell & Ingrosso su švedski progresivni house DJ duo i prije nešto više od mjesec dana objavili su prvi album ”More Than You Know”, sa kojeg je skinut najnoviji singl ”Dreamer”. Zanimljivi su kao novi puleni znamenitog labela Def Jam Recordings.

U2: Get Out Of Your Own Way

Još jedan muzički obračun s Trumpom: s aktuelnog albuma ‘Songs of Experience’ irski rokeri su ponudili animiranu verziju pjesme koja je ‘osobna poruka i jasan krik zbog globalne situacije’.