docek nove godine

Gradski gala programi za doček Nove godine po regionu

Muzika - regija Muzika BiH Show Time

docek - Novi Sad

Srbija: Novi Sad uzima primat od Beograda?

U glavnom gradu Srbije već je, 1. 12., počela ”Beogradska zima” s najraznolikijim zabavnim i gastro sadržajima, koja će potrajati čak dva mjeseca.

Za doček Nove godine predviđeni su trodnevni programi: 29. 12. na Savskoj promenadi će svirati bendovi Orthodox Celts i Ničim izazvan, a na platou ispred Narodne skupštine 30. 12. nastupaju Željko Samardžić, te grupe Van Gogh i Zana, dok u noći 31. 12. / 01. 01. program sadrži pola folk – pola rock formulu sa glavnim izvođačima Acom Lukasom i Ribljom čorbom. Sve skupa – fišpaprikaš.

NOVI SAD parira sa zanimljivom muzičkom ponudom, u kojoj su zvijezde Plavi orkestar, S.A.R.S. i Darko Rundek. Općenito najavljuju se brojna muzička iskušenja na četiri bine (Trg slobode, Trg Republike, Dunavski park, Studio M) s 50-ak izvođača u rasponu od dječje muzike do popa, rocka, jazza i elektronike.

No, Novi Sad izdvaja najava nove koncepcije dočeka – uz režirani program, posebnu scenografiju, , video umjetnike, specijalnu svjetlosno-vizuelnu produkciju koju će kreirati vrhunski light-dizajneri kao neviđeni ambijentalni dekor, te posebne dizajnere vatrometa, vojvođanska metropola pokušava slijediti najatraktivnije svjetske dočeke Nove godine.

Sasvim jasno, Novi Sad je naumio da se valjano počne pripremati za svoju ulogu Euro prijestolnice kulture u 2021. godini.

NIŠ je jedan od gradova koju ”šaraju” – prije dvije godine glavnu ulogu u dočeku Nove godine imala je Ceca, prošle godine Bijelo dugme i Regina, a ovog 31. 12. odlučili su se za Van Gogh.

Na sljedećoj stranici: Doček Nove godine u Crnoj Gori