Prokoško jezero

Projekti: Ljepote Bosne i Hercegovine iz zraka

GPS za dušu Nedosanjani svijet

Dado Ruvić, fotograf agencije Reuters i direktor tvrtke Dron.ba, započinje saradnju sa N1 televizijom u čijem programu će od ponedjeljka svakodnevno biti emitirane snimke prirodnih ljepota BiH iz zraka.

Dron.ba je jedinstvena ekipa mladih entuzijasta iz Zenice, na čijem čelu je Dado Ruvić, a koja već neko vrijeme na svom You Tube kanalu objavljuje različite atraktivne kratke video snimke, među kojima posebno mjesto imaju tematski spotovi ”Ljepote BiH”, snimani iz zraka.

”Ljudi su oduvijek željeli letjeti. A ja sam oduvijek želio vidjeti kako svijet izgleda odozgo”, – kaže Ruvić o ideji zbog koje se Dron.ba upustio u svoj jedisntveni poduhvat – da otkrije skrivene i veličanstvene prirodne fenomene kojima obiluje Bosna i Hercegovina i približi ih cijelom svijetu.

Dado Ruvić
Dado Ruvić u programu N1 televizije predstavlja projekt ”Ljepote BiH iz zraka”

Budući da na svom kanalu imaju samo mali dio snimljenog materijala, saradnja sa N1 televizijom će biti neka vrsta prekretnice, jer će se u programu ove kuće i na njenom portalu, od ponedjeljka, svakodnevno emitirati po jedan video ”Ljepote Bosne i Hercegovine iz zraka”, ali i podvodne snimke, timelapse i drugi materijali koji će, svi zajedno, biti posebna promocija BiH.

”U sljedećem periodu ćemo više forsirati vodopade i rijeke i kako ulazimo u zimski period, potpuno ćemo se prilagođavati tome”, najavljuje Ruvić, a kao ilustraciju projekta pogledajte jedan od najgledanijih snimaka, ”Naljepši vodopadi u Bosni i Hercegovini”.