wonder-woman

Preporuka za odlazak u kino: Wonder Woman

Film & Foto & TV Show Time

SF strip iz 1941., koji je od 1975. do ’79. predstavljen u TV seriji od 59 epizoda, u prvoj filmskoj ekranizaciji s potpisom rediteljice Patty Jenkins, ne samo da je počeo rekordno zarađivati na kino blagajnama, već niže i seriju pozitivnih recenzija.

Prema izvještaju Forbesa, sa ostvarenih 650 miliona dolara profita, ”Wonder Woman” je u rekordno kratkom vremenu ušao među pet najuspješnijih filmova 2017. U isto vrijeme, većina specijaliziranih filmskih časopisa i portala daju mu vrlo dobre ocjene.

Nakon svjetske premijere, 26. 5. 2017., ”Wonder Woman” je već početkom ovog mjeseca stigao u kino dvorane u BiH, Hrvatskoj i Srbiji.

Wonder-Woman-Blade
Chris Pine u ulozi američkog pilota

Nakon ”Man of Steel”, ”Batman vs Superman” i ”Suicide Squad”, ova četvrta adaptacija u ‘DC filmskom svemiru’ odlično je prihvaćena i od domaćih gledatelja. Najveće pohvale idu na račun glumice i manekenke Gal Gadot u ulozi Wonder Woman, kao i za vrlo dobre efekte (premda nemojte očekivati ništa spektakularno i do sada neviđeno).

Kao preporuku, citirajmo i izvadak iz jedne recenzije: Sve u svemu možemo reći da se DCU uspio izvući iz prosječnosti, jer Wonder Woman uistinu djeluje kao najkvalitetniji njihov film, ali definitivno si moraju prebrojati sretne zvijezde obzirom na savršenu ulogu Gal Gadot, koja je toliko savršena da je gotovo pa samo njena zasluga što je film ispao takav kakav je. Istina, treba još jednom odati priznanje i Chrisu Pineu koji je bio sasvim dobar sporedni lik, kao i ljudima koji su radili na audiovizualnom sektoru. jer su posao odradili bez greške (FFA, recenzije).