FENA Novost: Vlada HBŽ-a dala suglasnost na odgovore Europskoj komisiji

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2017-01-30 15:06:48

Vlada HBŽ-a dala suglasnost na odgovore Europskoj komisiji

LIVNO, 30. siječnja (FENA) – Vlada Hercegbosanske županije (HBŽ) na sjednici u ponedjeljak razmatrala je informaciju o pripremljenim odgovorima iz ministarstava i tijela uprave Vlade te županije na pitanja iz upitnika Europske komisije, priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću županijske Vlade. 

Nakon rasprave donesen je zaključak kojim se daje suglasnost na pripremljene odgovore iz ministarstava i tijela uprave Vlade HBŽ-a na pitanja iz pristiglih poglavlja Europske komisije kojima je u ponedjeljak rok za unos u informacijski sustav na razini Bosne i Hercegovine.

Vlada je na sjednici donijela Uredbu o općim uvjetima i načinima prodaje šumskih sortimenata iz državnih šuma na teritoriji HBŽ-a.

Cilj Uredbe je, uz ostalo, razviti tržište drvetom, uspostaviti tržišne cijene i omogućiti svim zainteresiranim kupcima da pod istim uvjetima nabave šumske drvne sortimente, kako kod prodaje šumskih drvnih sortimenata iz državnih šuma, bilo da se radi o prodaji putem ugovora za sukcesivnu isporuku, prodaji licitacijom tako i javnim nadmetanjem ili prodaji za potrebe mjesnog stanovništva.

Vlada je također utvrdila odluku kojom se Ankica Sliško iz Tomislavgrada predlaže s Liste kandidata koji ispunjavaju uvjete za županijskog javnog pravobranitelja.  Odluka se upućuje u proceduru županijske skupštine. Na raspisani iavni natječaj, inače, prijavilo se 7 kandidata od kojih 2 nisu ispunjavala uvjete, navodi se u priopćenju.

 

 

 

 

(FENA) G.P.

http://ift.tt/2kFSXMF