FENA Novost: Uskoro iz tiska izlazi nova monografija o Konjicu  

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2017-01-30 23:33:31

Uskoro iz tiska izlazi nova monografija o Konjicu  

 

KONJIC, 30. siječnja (FENA) – Predstavljanje prvog toma monografije prof. dr sc. Jusufa Mulića i primarijusa dr Sulejmana Mulića pod naslovom „Biografski leksikon fakultetski obrazovanih Konjičana“ bit će upriličeno  31. siječnja u Drvenoj dvorani Narodnog univerziteta Konjic, s početkom u 19 sati.

U prvom tomu monografije su sadržani magistri (67) i doktori znanosti (87) s područja općine Konjic, dok će drugi tom, čije se objavljivanje očekuje do kraja ljeta ove godine, sadržavati sve ostale fakultetski obrazovane Konjičane.       

Knjiga ima četiri poglavlja. U prvom poglavlju daju se sažeti podaci o historijskom razvoju Konjica i njegove okoline poredanih hknološkim slijedom. U drugom poglavlju prikazan je historijski razvoj školstva na južnoslavenskom području i Konjica i njegove okoline, što predstavlja posebnu vrijednost.  Treće i četvrto poglavlje, koja zauzimaju najviše prostora, obuhvaćaju biografske podatke 68 magistara i 87 doktora znanosti.
        
 Na 280 strana ova knjiga sadrži obilnu fotodokumentaciju s ukupno 180 fotografija i 9 tabelarnih prikaza. 

„Prvi Konjičanin s akademskim zvanjem doktora znanosti postao je Anđelko Jurić, koji je 1918. godine u Beču doktorirao iz oblasti germanistike. Od tada Konjic je dao 95 nastavnika, suradnika fakulteta i profesora viših škola na sveučilištima širom svijeta i dva akademika“, navodi se u najavi promociji monografije.

(FENA) G.P.

http://ift.tt/2kalslK