FENA Novost: ‘Muzejski kvart’ u Beču

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2017-01-30 10:54:23

‘Muzejski kvart’ u Beču

BEČ/SARAJEVO, 30. januara (FENA) – Već na samom početku godine “Muzejski kvart” (MQ – Museumsquartier) u Beču nudi mnogobrojne kulturne događaje, predavanja, radionice i izložbe.

Tako će se 9. februara u Muzeju moderne umjetnosti (mumok) održati radionica s koreografkinjom i plesačicom Annom Juren i umjetnicom Valie Export na temu “Tijelo kao tvar”. U sklopu radionice pokušat će se naći odgovori, između ostalog, i na pitanje da li je muzej mjesto na kojem se mogu razviijati različiti načini ophođenja s ljudskim tijelom.

Izložba Marcela Odebacha “Dokaz nizašta” bit će otvorena od 5. febrauara do 30. aprila tekuće godine. Izložba poznatog njemačkog savremenog umjetnika tematizuje daljnje postojanje strukture “žrtva-počinilac” u njemačkom poslijeratnom društvu.

Večeras će u bečkom MQ nastupiti bosanskohercegovačka književnica Tanja Stupar-Trifunović, te održati predavanje na temu kako i zašto pisati. Pitanja poput koliko knjiga je potrebno pročitati prije nego se napiše vlastita, da li se pisanje može naučiti, da li se smije od tuđih života stvarati književnost – samo su neka od pitanja na koje će odgovarati Stupar-Trifunović, sapćeno je iz Ureda Grada Beča – EUROCOMM-PR Sarajevo.

(FENA) J.Č.

http://ift.tt/2kEWiLT