FENA Novost: Jurčenko: Igrat ćemo u finalu play-offa

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2017-01-30 19:22:12

Jurčenko: Igrat ćemo u finalu play-offa

TUZLA, 30. januara (FENA) – Posljednja dva kola u prvenstvu BiH za košarkašice potvrdila su pretpostavke da su jedini favoriti za naslov prvaka države sarajevki Play Off Ultra i RMU Banovići.

Sarajevske igračice za sada su bez poraza u svih devet susreta, dok su Banovićanke jedini poraz doživjele upravo protiv lidera prvenstva u Banovićima (80:85).

Da im ovaj poraz nije poremetio ambicije pokazao je susret s Čelikom koji su igračice trenera Gorana Jurčenka u zeničkoj Areni riješile u svoju korist (52:72).

– Ove godine ne igra se Liga 6 nego play-off četiri najbolje ekipe. Sigurno je da ćemo se u završnici naći i Play Off Ultra i mi. Velika borba vodit će se za 3. i 4. mjesto, a konkurenti su Orlovi, Čelik, Jedinstvo BH Telekom i Željezničar. Uvjeren sam da će o tituli prvaka i ove sezone odlučivati Play Off Ultra i RMU Banovići – kaže Jurčenko za Fenu.

Poraz u pretprošlom kolu prvenstva protiv ekipe trenera Gorana Loje ne smatra tragičnim i ističe da se sve može nadoknaditi.

– Od Play Off Ultre izgubili smo samo zato što one igraju WABA ligu i imale su puno više kvalitetnih i neizvjesnih utakmica nego mi. U domaćem prvenstvu do susreta s njima nismo imali nijednu jaču utakmicu. Pošto se završava WABA liga i Sarajke će doći u isti problem, pa ćemo vidjeti šta će nam donijeti završnica. Meč za naslov prvaka tek slijedi – zaključio je Jurčenko.

(FENA) M.B.

http://ift.tt/2k9GT6s