FENA Novost: Davis Cup: Nadal ne dolazi u Osijek, mijenja ga Feliciano Lopez

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2017-01-30 13:54:59

Davis Cup: Nadal ne dolazi u Osijek, mijenja ga Feliciano Lopez

MADRID/ZAGREB, 30. siječnja (FENA) – Najbolji španjolski tenisač 30-godišnji Rafael Nadal odustao je od nastupa za reprezentaciju u dvoboju 1. kola Davis Cupa, u kojem Španjolska gostuje u Osijeku, kako bi se odmorio nakon naporna dva tjedna i poraza u finalu Australian Opena od Rogera Federera, a zamijenit će ga Feliciano Lopez, priopćili su u ponedjeljak iz Španjolskog teniskog saveza.

Nadalov liječnik Angel Ruiz Cotorro, šef liječničke službe Španjolskog teniskog saveza (RFET), u Melbourneu je procijenio kako je Nadalu potreban odmor nakon velikog napora.

“Rafa se prošli mjesec jako istrošio, mora se osvježiti nakon tolikog napora. Sigurno će nam se pridružiti u idućim kolima”, izjavila je španjolska izbornica Conchita Martinez, prenosi Hina.

Hrvatski izbornik Žejko Krajan smatra kako su Španjolci bez Nadala i dalje veliki favoriti.

“Svi znamo tko je Rafael Nadal i da je tu, vjerojatno bi bilo neupitno osvajanje dva boda za Španjolsku u njegovim pojedinačnim mečevima. No, Španjolska je i dalje vrlo jaka, i dalje je vrlo velik favorit i daleko, daleko jača od nas”, rekao je hrvatski izbornik Željko Krajan.

U hrvatskom sastavu neće biti Ivana Dodiga i Marina Čilića, koji su odlučili uzeti odmor od nastupa u Davis Cupu, tako da je najbolje rangirani hrvatski tenisač koji će biti na raspolaganju Krajanu Franko Škugor, koji drži 223. poziciju na ATP ljestvici.

Uz Škugora pozvani su i Ante Pavić, Nikola Mektić i Marin Draganja.

(FENA) R.G.

http://ift.tt/2kj1Nm9