FENA Novost: Sutra otvaranje nove sportske sale u sarajevskoj školi ‘Mula Mustafa =?utf-8?Q?Ba=C5=A1eskija=27?=

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2017-01-29 16:02:03

Sutra otvaranje nove sportske sale u sarajevskoj školi ‘Mula Mustafa Bašeskija’

SARAJEVO, 29. januara (FENA) – Načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić i direktorica OŠ “Mula Mustafa Bašeskija” Jasmina Karasalihović sutra će svečano otvoriti novosagrađenu sportsku salu ove škole.

Sportska sala OŠ “Mula Mustafa Bašeskija” jedna je od najvećih investicija Općine Stari Grad realizovanih u prošloj godini, a radovi na izgradnji završeni su prošlog mjeseca. Sala je opremljena potrebnim mobilijarom, a u okviru projekta urađena je i nova kotlovnica za sistem zagrijavanja. Izgradnja sale je koštala 711.000 KM, a kompletnu investiciju finansirala je Općina Stari Grad Sarajevo.

Povodom svečanog otvaranja nove sale, učenici su pripremili kulturno-zabavni program, a prvu utakmicu u sali odigrat će odbojkaške ekipe OŠ “Mula Mustafa Bašeskija” i OŠ “Saburina”  koje se takmiče u odbojkaškoj ligi Starog Grada. Nakon njih igrat će ekipe OŠ “Vrhbosna” i  OŠ “Šejh Muhamed ef. Hadžijamaković”, te  OŠ “Edhem Mulabdić” i OŠ “Hamdija Kreševljaković”, najavljeno je iz Općine Stari Grad Sarajevo. 

(FENA) B.D.

http://ift.tt/2k64FjD