FENA Novost: Ivanković Lijanović: Ekonomska, a ne jednonacionalna rješenja za reorganizaciju

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2017-01-29 11:53:45

Ivanković Lijanović: Ekonomska, a ne jednonacionalna rješenja za reorganizaciju

SARAJEVO, 29. januara (FENA) – Predsjednik Narodne stranke Radom za boljitak Jerko Ivanković Lijanović oglasio se saopćenjem povodom, kako navodi, kontradiktornih izjava Dragana Čovića člana Predsjedništva BiH, predsjednika HDZ-a i HNS-a i njegovih koalicionih partnera o reorganizaciji BiH.

Ivanković Lijanović je pozvao stanovnike FBiH  da ne nasjedaju na obmane kojima žele skrenuti pozornost sa teške ekonomske situacije u FBiH i BiH uzrokovane neradom u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti.

– Ekonomska, a ne jednonacionalna rješenja, kao što je ukidanje kantona i uštede do 500 miliona KM koje se takvom reorganizacijom mogu postići i koje se mogu investirati u ekonomski razvoj FBiH na principima razvoja zapadne Njemačke u koju naši ljudi odlaze trbuhom za kruhom da rade i žive od svog rada, jedino je normalno i realno rješenje za sve stanovnike FBiH – navodi se u saopćenju.

Ivanković Lijanović smatra da je slijedeća izborna godina ključno vrijeme da se građani demokratskim putem napokon suprotstave političarima te izgrade ekonomski održivu i zdravu BiH i kao takvu je ostaviti svim budućim generacijama, saopćeno je iz Narodne stranke Radom za boljitak.

(FENA) B.D.

http://ift.tt/2jEuVmo