FENA Novost: MUPKS: Na skijalištu Babin do povrijeđen skijaš

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2017-01-28 13:02:46

MUPKS: Na skijalištu Babin do povrijeđen skijaš

SARAJEVO, 28. januara (FENA)  –  Na lokalitetu Bjelašnice, skijalište Babin do, u petak u 16.20 sati došlo je do „kontakta“ skijaša K.F. (1967.) iz Sarajeva i motornih sanki vlasništvo Gorske službe spašavanja, kojim je upravljao vozač B.D. iz Sarajeva.

Kako je iz MUP Kantona Sarajevo saopćeno, teške povrede, fraktura lijeve potkoljenice, zadobio je skijaš K.F., te je zadržan na daljem liječenju u Općoj bolnici „Prim. dr. Abdulah Nakaš“.

Razbojništvo nad radnicama prodavnice „Dućan Ba“
U prodavnicu “Dućan Ba”, u ul. Trg heroja br. 28, općina Novi grad, u petak u 21.20 sati dvije maskirane osobe su uz prijetnju pištoljima izvršile razbojništvo nad  radnicama. Otuđena je neutvrđena količina novca.

Policija uručila 646 prekršajnih naloga
Službenici policije MUP-a Kantona Sarajevo poduzimajući redovne mjere kontrole saobraćaja u petak su uručili su 646 prekršajnih naloga, a za lakše prekršaje upozorili su 44 vozača. Iz saobraćaja je isključeno šest vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, jedan vozač bez položenog vozačkog ispita, dvije osobe prije sticanja prava na upravljanje vozilom, tri vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i pet vozila su isključena-neregistrirana, saopćeno je iz MUPKS.

(FENA) J.Č.

http://ift.tt/2jzICDo