FENA Novost: U ponedjeljak zbor ljekara Opće bolnice ‘Prim.dr. Abdulah Nakaš’

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2017-01-27 12:31:06

U ponedjeljak zbor ljekara Opće bolnice ‘Prim.dr. Abdulah Nakaš’

SARAJEVO, 27. januara (FENA) – Šest ljekara Opće bolnice “Prim.dr. Abdulah Nakaš” koji nisu prisustvovali jučerašnjoj Skupštini Ljekarske komore Kantona Sarajevo najavili su za ponedjeljak, 30. januara Zbor ljekara ove bolnice kada će zauzeti stav o dešavanjima u Komori i odlučiti o njihovom daljnjem postupanju.

Delegati Skupštine Ljekarske komore iz Opće bolnice “Prim.dr. Abdulah Nakaš” doktori Zanfir Klimenta, Esad Bećiragić, Emir Baraković, Dragan Stevanović, Marina Juroš i Lejla Balić-Prašević smatraju da je skupština, na kojoj je izabrano novo rukovodstvo Komore, sazvana suprotno odredbama važećeg Statuta.

Ovoj skupštini nisu prisustvovali, pojasnili su u saopćenju, jer su poziv i materijale za skupštinu dobili na dan održavanja, iako je Statutom i Poslovnikom o radu predviđeno da se oni dostave najkasnije sedam dana prije održavanja sjednice.

Također, za skupštinu su predložene izmjene Statuta bez mogućnosti da se o njima obavi prethodna demokratska rasprava među članovima Komore i pronađu prijedlozi za unapređenje rada.

Dnevnim redom predložena je smjena dosadašnjeg rukovodstva Komore i izbor novog rukovodstva, a ovih šest delegata skupštine naglašava da među članovima Komore nije proveden kandidacioni postupak kako to predviđa Statut i Poslovnik o radu Skupštine.

Tvrde i da je za dopredsjednika Komore izabran doktor Ranko Čović uime Javne ustanove Opća bolnica “Prim.dr. Abdulah Nakaš”, za dopredsjednika Nadzornog odbora, funkcije koja po Statutu nije predviđena, doktor Salko Mašić, a ni jedan skupštini nije prisustvovao te su o izboru saznali iz medija stoga su ih pozvali da se o tome pismeno očituju.

(FENA) M.L.

http://ift.tt/2jEoq0J