FENA Novost: Gradačac: Sastanak implementatora projekta vodoopskrbe vrijednog 18 milijuna KM

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2017-01-26 17:37:01

Gradačac: Sastanak implementatora projekta vodoopskrbe vrijednog 18 milijuna KM

GRADAČAC, 26. siječnja (FENA) – U Gradačcu je u četvrtak održan zajednički sastanak sudionika u financiranju i realizaciji projekta izgradnje sustava vodoopskrbe južnog dijela općine Gradačac – “Domažić”, i rekonstrukcije i izgradnje kanalizacijske mreže te postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda.

Sastanku su, uz lokalne čelnike, nazočili: direktor Europske banke za obnovu i razvoj za BiH (EBRD) Ian Brown, direktorica švedske agencije SIDA za BiH Marie Bergstrom i direktor Češke razvojne agencije Michal Kaplan.

Cilj sastanka u općini Gradačac bio je prezentacija do sada realiziranih i definiranje budućnih aktivnosti na realizaciji projekta izgradnje sustava vodoopskrbe južnog dijela općine Gradačac.

Općinski načelnik Edis Dervišagić upoznao je goste o značaju cjelokupnog projekta čija je vrijednost više od 18 milijuna maraka. Kazao je da se radi o najvećem projektu u posljednjih nekoliko desetljeća u Gradačcu.

Dogovoreno je da se nastave aktivnosti na implementaciji projekta uz ubrzane radnje na provedbi akcijskog plana.

Današnji sastanak iskorišten je i za potpisivanje ugovora između Češke razvojne agencije i Općine Gradačac o dodjeli dodatnih grant sredstava u iznosu od 30 000 eura namijenjenih za pročistač otpadnih voda, čija je izgradnja u tijeku.

(FENA) R.G.

http://ift.tt/2kxqg3D