FENA Novost: Uhapšen H.E. zbog nasilničkog ponašanja

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2017-01-25 11:15:27

Uhapšen H.E. zbog nasilničkog ponašanja

SARAJEVO, 25. januara (FENA) – Policija je u utorak oko 08.00 sati ujutro uhapsila H.E. (1988.) nastanjen u Sarajevu zbog nasilničkog ponašanja prema M.E. iz Sarajeva. Prilikom pregleda oduzet mu je gasni pištolj s okvirom i 11 metaka.

O tome je obaviješteno Tužilaštvo Kantona Sarajevo, a uhapšeni je predat u Odsjek za zadržavanje uhapšenih osoba pri Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUPKS). Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju krivičnog djela.

Opljačkana prodavnica ‘Rašmer’
Nepoznata osoba u utorak oko 20.45 sati opljačkala je prodavnicu ”Rašmer”, u ulici Avde Palića, općina Novi Grad Sarajevo. Uz prijetnju pištoljem ukradena je određena suma novca.

O tome je obaviješteno Tužilaštvo Kantona Sarajevo, a policija radi na rasvjetljavanju događaja.

Opljačkan ‘Konzum’
Tri nepoznate osobe u utorak su oko 18.30 sati opljačkale prodavnicu ”Konzum”, u ulici Hamdije Kreševljakovića, općina Centar Sarajevo. Uz prijetnju pištoljem ukradena je određena suma novca.

O tome je obaviješteno Tužilaštvo Kantona Sarajevo, a policija radi na rasvjetljavanju događaja.

Stanje u saobraćaju
Na području Kantona Sarajevo u protekla 24 sata zabilježena je 31 saobraćajna nesreća, od toga 28 s materijalnom štetom i tri sa sedam lakše povrijeđenih osoba.

Zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno pet vozača.

Isključena je i jedna osoba zbog upravljanja motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita, jedno motorno vozilo zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i tri neregistrovana motorna vozila, saopćeno je iz MUPKS-a.

(FENA) M.L.

http://ift.tt/2jQBlO2