FENA Novost: Susret novinara, predstavnika EU i civilnog društva

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2017-01-25 10:31:13

Susret novinara, predstavnika EU i civilnog društva

SARAJEVO, 25. januara (FENA) – Ured specijalnog predstavnika Evropske unije u Bosni i Hercegovini sutra u Sarajevu organizira susret s novinarima, predstavnicima civilnog sektora, te zagovornicima reformskih procesa, u cilju razmjene informacija i iskustava te diskusije u vezi s poboljšanjem profesionalnog izvještavanja i boljeg informiranja građana.

Ured specijalnog predstavnika razvio je niz aktivnosti s namjerom da potakne diskusiju o razvoju poslovanja i socio-ekonomskim reformama u BiH. Susreti s novinarima dio su tih aktivnosti.

Ističu da provođenje reformi predstavlja ključni korak ka rješavanju socio-ekonomskih prilika BiH.

– Građani žele kvalitetniji život i više radnih mjesta. Reformski procesi također utječu na pozicioniranje budućeg ekonomskog razvoja BiH i na rehabilitaciju i modernizaciju privrede. Rast privatnog sektora i konkurentnost su ključni za poboljšanje socio-ekonomskih prilika što će u konačnici dovesti do boljeg životnog standarda građana. Mediji predstavljaju važan segment uspješne implementacije reformi – naglašavaju iz EUSR-a.

Pored ostalih, u diskusiji će učestvovati savjetnik u Vladi FBiH Zlatko Hurtić i ekspert na socio-ekonomskom projektu EUSR-a Erol Mujanović.

(FENA) D.V.

http://ift.tt/2k2udR1