FENA Novost: Kosovska oporba traži prekid dijaloga s Beogradom

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2017-01-24 18:19:54

Kosovska oporba traži prekid dijaloga s Beogradom

PRIŠTINA, 24. siječnja (FENA) – Predstavnici kosovskih oporbenih stranaka Samoopredjeljenje, Alijansa za budućnost Kosova i Inicijativa za Kosovo pozvali su danas na prekid dijaloga s Beogradom, prenosi Tanjug pisanje prištinskih medija.

Na konferenciji za novinare u Prištini, predstavnici tri oporbene stranke naveli su da kosovski premijer Isa Mustafa i predsjednik Kosova Hashim Thaci nemaju kredibilitet za vođenje razgovora Prištine i Beograda bez suglasnosti kosovskog parlamenta.

“Kako je moguće da lideri zemlje prave kompromise za Kosovo bez dogovora s nama, skupštinom, oporbom? Mi smo za današnji sastanak u Bruxellesu čuli iz medija”, kazao je potpredsjednik Samoopredjeljenja Glauk Konjufca.

Predstavnici oporbe ukazali su i na to da im nedostaje devet potpisa zastupnika kako bi sazvali hitnu sjednicu kosovskog parlamenta na kojoj bi se raspravljalo o dijalogu s Beogradom.

Oni su pozvali zastupnike vladajuće koalicije da se priključe toj inicijativi.

Najviši predstavnici Beograda i Prištine večeras će u Bruxellsu razgovarati o konkretnim stvarima i važnim pitanjima, jer je važno da se potvrdi angažman i obaveza obiju strana u dijalogu, izjavila je ranije danas glasnogovornica Europske komisije Maja Kocijančič.

(FENA) R.G.

http://ift.tt/2j1anG2