Nova imena region-scene: Rochelle, Rochelle (ZG)

Muzika - regija Show Time

Zagrebačka rock petorka Rochelle, Rochelle sebe opisuje kao ”staroškolsku rock ‘n roll eksploziju koja udara iz tri gitare u koliziji s bubnjem i vokalnim eskapadama”…

Rochelle, Rochelle su prošle godine singlovima ”Moje srce lomi se, moja jetra umire” i ”Josipa (zašto si me varala?)” najavili svoj prvi album pod nazivom ”Od sumraka do sponzoruše”.

Već nazivima pjesama opravdali su rečenicu u jednom medijskom predstavljanju: Volimo blesave tekstove, a volimo i teatralnost.

‘Dvostruka Rochelle’ nije ni mlada ni prestara ‘cura’. Ekipa je na okupu osam godina i u početku je imala prefiks ”instrumentalna”, sve dok u zadnje dvije godine nije dobila, po vlastitim riječima, adekvatnog pjevača, pa su već od tada počeli raditi na svom prvom albumu.

Bend čine Dimitrije Đokić – vokal, Stjepan Tribuson – gitara, Saša Nužda – gitara, Tomislav Franjo Šušak – gitara i Oliver Marčetić – bubanj.

Svoj prvijenac ‘ljubavnih žalopojki i neuspjeha’, praćen žestokim rock gitarama i bubnjem, koncertno predstavljaju upravo večeras u zagrebačkom Vintage Industrial Baru.

Rochelle, Rochelle band

Kakav album su ponudili, članovi grupe su u svom stilu objasnili na Facebook profilu:

Htjeli bi se zahvalit svima koji su sudjelovali u stvaranju albuma. Na prvom mjestu je Tomislav Franjo Šušak koji je album snimio, izmiksao, producirao i istrpio nas debile u svom studiju (jadnik je u procesu i postao član benda). Zahvaljujemo Pavli Miholjeviću i Juri Ferini na masteru te svima koji su gostovali na albumu (Tomfa i Stipe – Kawasaki 3p, Davor Marinac – Skaut/Kosturko i Tješimir Mendaš – Stonebride). Ne smijemo zaboraviti Branimira Tonkovića koji je naša vječna muza. Album je užasan al to smo i htjeli.

Također, na primjedbu o očiglednoj sličnosti omota njihovog albuma sa onim koji je sarajevski dizajner Sragan S. Stefanović kreirao za drugi album Bijelog dugmeta ”Šta bi dao da si na mom mjestu”, bend odgovara da su to svjesno učinili – kao omaž liderima ovdašnjeg ‘old school rocka’.

Album ”Od sumraka do sponzoruše” je dostupan za besplatno preuzimanje na internetu (link), a za ovo njihovo predstavljanje izabrali smo spot za prvi singl, kojeg su snimali mobitelom u svojoj garaži, jer za nešto atraktivnije nisu imali ni love niti ideje.